Toçoğlu; “her Zaman Esnafımızın Yanındayız”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Servis araçlarının tek plaka altında toplanması...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Servis araçlarının tek plaka altında toplanması ile ilgili madde hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, "Esnafımızın yanındayız. Biz, kimse sıkıntı çeksin istemiyoruz. Böyle bir düşüncemiz asla olmaz. Görüşülmeyen, fikrini belirtmeyen her esnaf düşüncesini belirtecek. Daha sonra herkesin yararına olacak bir karar mutlaka alınır" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. İlave 9 madde ile toplam 26 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, 4’ncü maddeye MHP çekimser kalırken, servis araçlarının kayıt altına alınarak bir düzen içinde faaliyetlerini yürütmeleri için plaka tahdidi uygulamasına geçilmesini içeren 10’uncu madde, Başkan Toçoğlu'nun açıklamasıyla, komisyona iade edildi. 10’uncu maddeye kadar olan diğer maddeler ise komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Reklam
Reklam

Servis hizmeti veren esnafların da hazır bulunduğu meclis toplantısında açıklama yapan Başkan Zeki Toçoğlu, esnafa rağmen bir çalışma yapmadıklarının ve yapmayacaklarının altını çizdi. Başkan Toçoğlu, "Esnafımızın yanındayız. Biz, kimse sıkıntı çeksin istemiyoruz. Böyle bir düşüncemiz asla olmaz. Daha önce servis hizmeti veren esnafların sorunlarını masaya yatırmış ve kararın paydaşlarla alınacağını belirtmiştik. Bizim servis hizmeti veren esnafımızdan bir beklentimiz yok. Biz yalnızca, servis araçlarının sürdürülebilir sistemde çalışmasını, servis hizmeti bir disiplin altında olsun, servis işinin bir değeri olsun istedik. Böyle düşündük. Yaklaşık bir aydır SATSO ve SESOB'tan konu ile ilgili talepler geldiği için meclis gündeminde bu konuya yer verdik. Çünkü gerek Emniyet Müdürlüğü'nün gerekse kendi esnaf örgütlerinin böyle düşünceleri var. Bugün bakıyoruz, memnun olmayan, örgütlü olmayan, bireysel itirazları olan arkadaşlarımız var. 10’uncu maddeyi tekrar komisyona iade edelim ve kararla ilgili olan her kesimin görüşünü alalım. Görüşülmeyen, fikrini belirtmeyen her esnaf, düşüncesini belirtecek. Daha sonra herkesin yararına olacak bir karar mutlaka alınır. Biz esnaflarımızın gönlü olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Başkan Zeki Toçoğlu'nun açıklamasının ardından görüşülmeye devam edilen meclis gündeminde, 13 madde imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilirken, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), hizmet borçlanmasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin yasal paylarının garantör olarak kullanılmasını içeren, 24 ve 25’nci maddeler kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayında oy birliği ile alınan karar gereği tatile girdi. Bir sonraki meclis toplantısı, 9 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: