Toçoğlu, Saski’nin Su Kalitesi Mobil İzleme Laboratuvarını İnceledi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ’nin hayata geçirdiği su kalitesi mobil izleme laboratuvarını inceledi.Sakarya...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ’nin hayata geçirdiği su kalitesi mobil izleme laboratuvarını inceledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin su güvenliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirdiği su kalitesi mobil izleme laboratuvar aracını hizmete alıyor. Başkan Zeki Toçoğlu aracı inceleyerek Rüstem Keleş’ten bilgi aldı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sağlık Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olup olmadığını yerinde ölçüp, raporlayabilecek, Dünya Sağlık Örgütü standartlarında malzemeler kullanarak bu sistemi kurduk. Büyükşehir sınırları genişliyor. Bunu öngörerek bu sistemi hazırladık. Karasu’nun herhangi bir köyünde de, Taraklı’da da ölçümümüzü yaparak bunu anında raporlayacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Su kalitesi mobil izleme laboratuvarının çok faydalı bir çalışma olduğunu belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bu laboratuvarla birlikte şebekelerden vatandaşın ihtiyacı doğrultusunda analiz numuneleri alınarak gerekli parametreler incelenecek. Hâlihazırda bulunan sistem daha da hızlandırılarak, analiz sonuçlarına göre hareket edilecek. Çok faydalı bir çalışma. Su ve kanalizasyon idaremizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: