Todaie'den Mahalle Muhtarlıklarının Sorunlarına Çözüm Anketi

Türkiye Orta Doğu ve Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olan mahalle...

Türkiye Orta Doğu ve Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olan mahalle muhtarlıklarının sorunları üzerine yapılan anket çalışması kapsamında ulusal ve yerel sorunlara çözüm bulunması amaçlanıyor.

TODAİE, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olan Sincan ilçesinde mahalle muhtarlıklarının sorunlarına çözüm arıyor. Mahalle kavramı ve muhtarlık kurumunun sağlıklı ve işlevsel bir yönetsel kademe olarak nasıl ele alınabileceği üzerinde durulan araştırmada, araştırma alanı ve mahalle muhtarları hakkında bazı bilgiler sunuluyor. Bu çerçevede mahalle kavramı değerlendirildikten sonra araştırma alanı olarak neden Sincan ilçesinin seçildiği sorusu cevaplandırılıyor. Sincan'ın sosyo ekonomik durumundan bahsedilerek, mahalle muhtarlarının kişisel özellikleri hakkında elde edilen bulgular değerlendiriliyor.

Reklam
Reklam

Araştırmadan elde edilen veriler değerlendirilerek, bu bağlamda vatandaşlara mahallelerindeki en büyük sorunların neler olduğu, bu sorunları hangi yollarla giderdikleri, bu sorunları çözmek için belediye yöneticileri ile bilgi ve görüşme toplantıları yapıp yapmadıkları, büyükşehir belediyesinden talep ve beklentilerinin neler olduğu, bu talep ve beklentileri hangi kanallarla büyükşehir belediyesine ilettikleri, bu talep ve beklentilerin dikkate alınıp alınmadığı gibi sorular sorulurken, vatandaşların önerileri de dikkate alınarak bütün bu sorunlara çözüm aranıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: