Todam Yıl Sonu Sergisi Coşkuyla Açıldı

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri, bütün yıl boyunca yaptığı çalışmaları bir sergiyle taçlandırdı.Çankaya Belediyesi ÇağdaşSanatlar...

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri, bütün yıl boyunca yaptığı çalışmaları bir sergiyle taçlandırdı.

Çankaya Belediyesi ÇağdaşSanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenlenen sergide, TODAM şubelerindeki kurslara katılan kursiyerlerin resim, ebru ve fotoğraf çalışmaları ile Masal Oyun Odalarında çocukların yaptığı el işi ürünler Çankayalıların beğenisine sunuldu. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Dikilitaş’ın birlikte açılışını yaptığı sergiye ilgi büyük oldu. Açılış töreninde TODAM çalışmalarını anlatan kısa bir slayt gösterisinin yanı sıra TODAM Mimar Sinan Şubesinden ‘Çocuk Charlie Chaplinler’in oynadığı oyun da izleyenleri sessiz sinema günlerine götürdü.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, TODAM’ların Çankaya Belediyesi’nin en önemli birimlerinden olduğunu söyledi. Atak, bu çalışmaların yalnızca boş zaman faaliyeti değil kültür, sanat ve dayanışma faaliyetleri olduğunu belirten Atak, yıl boyunca eğitici, öğretici ve keyifli bir dönem geçirdiklerini kaydetti. Yılın sonunda açılan serginin yıl içindeki yorgunluğu dağıttığını dile getiren Atak, “TODAM Şubelerimizdeki kurslarımıza katılan, bizlerle birlikte bir yıl boyunca sanatın ve dayanışmanın ortağı olan tüm Çankayalılara teşekkür ediyoruz” dedi.

Sergide, toplam 20 şubesi bulunan TODAM’ın Ata, Ayrancı, Balgat, Beysukent, Cebeci, Çayyolu, Emek, İsmail Cem, Karapınar, Karakusunlar, Maltepe, Mürsel Uluç, Oran, Öveçler, Umut, Yüzüncü Yıl ve Yıldız Şubelerinden resim, ebru ve fotoğraf çalışmaları bir arada yer aldı.

Maddi imkansızlık ve benzeri nedenlerle kreşe gidemeyen çocukların yararlandığı, ayrıca çalışmayan annelerin gün içinde çocuklarını güvenle bırakarak serbest zaman yaratabilmelerini amaçlayan Masal Odalarında çocukların hazırladığı figürler de sergide büyük ilgi gördü. Ata, Karapınar ve Yıldız olmak üzere 3 TODAM şubesinde bulunan Masal Odalarındaki minik ellerin yaptığı büyük maketler beğeni topladı.

Reklam
Reklam

Konukların yoğun katılımıyla dolan ÇSM Salonlarındaki TODAM Yılsonu Sergisi’nin açılışında eserleri sergilenen kursiyerlerin heyecanı da gözlerden kaçmadı.

Çankaya’da bulunan TODAM’larda yıl boyunca kurslara katılan 8000 kursiyerin el emeği göz nuru çalışmaları ÇSMD ve E Galerilerinde görülebilecek. Yaklaşık 500 eserin izleyicilerini beklediği sergi, 22 Haziran gününe kadar görülebilecek.

Yıl Sonu Sergisi’nin yanı sıra 16 Haziran günü de Anıtpark’ta bir kermes yapacak olan TODAM aynı gün düzenlenecek Feridun Düzağaç konseriyle de Ankaralıları eğlenceye çağırıyor. Çankaya ilçesini kapsayan 20 TODAM Şubesinde 2011-2012 döneminde yaklaşık 60 farklı kurs açıldı. Elsanatları, yabancı dil, bilgisayar gibi kursların yanı sıra ilköğretim öğrencilerine etüt de verilen TODAM’lardan bir yıl içinde yararlanan Çankayalı sayısı 10 bini buluyor.

Yaz döneminde de özellikle çocuk ve gençlere dönük çalışmalar yürüten TODAM’ın bu yaz bu programı da oldukça dolu. Yaz kampları, spor etkinlikleri, konserler ve geziler düzenleyecek olan TODAM, önümüzdeki yıl da Çankayalıları bekliyor olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: