Todt: "Casusluk skandalı çalışmalarımıza zarar verdi"

Ferrari takım patronu Jean Todt, dünya şampiyonluğunu kazanmalarına rağmen, 2007'nin casusluk skandalı nedeniyle kendileri için sıkıntılı bir sezon olduğunu söyledi. Gelecek ay McLaren'ın yaptığı başvurunun ardından Uluslararası Temyiz Mahkemesi'nde yapılacak duruşmayı önemsemediğini ifade eden Todt, "Sürücüler klasmanın nihai sonuç, 15 Kasım'da Paris'te yapılacak temyiz duruşması nedeniyle henüz kesinleşmedi. Fakat bizim için önemli olan pistteki sonuçtur" dedi.

Takımın Mugello'daki şampiyonluk kutlamaları sırasında 30 bin taraftara hitaben konuşan Todt gazetecilerin sorularını cevapladı. Todt, casusluk skandalının sezona gölge düşürdüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Takım mühendisi Nigel Stepney'in de davasının sürdüğüne de işaret eden Todt, tüm bu yaşananların takımın çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Todt, "Bu durumdan mağdur olduk. Mutsuz olduğumuz çok anlar oldu. Çalışanlarımızdan, şahsi nedenlerden dolayı rakip takıma yardım eden birinden böyle bir ihanet beklemezdim. Ve onların da (McLaren) bu yardımı kabul edeceğini beklemezdim. Fakat olan bu. Biz ağladık ancak onlar daha fazla ağladı" dedi.

Casusluk olayının McLaren'da tek bir bireyle mi yoksa tüm takımla mı alakalı olduğu şeklinde bir soruya Todt, "Gerçek olan, ikisi arasında bir yerde" cevabını verdi.

Todt, "Bu bilgiyi, birilerinden almayı kabul eden bir grup insan var. Fakat bu konuda biz ne kadarını biliyorsak siz de aynı bilgiye sahipsiniz" dedi.

TurkiyeF1.Com