Tofaş, 62 milyon Euro tasarruf sağladı

BURSA (İHA) - Türkiye Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOFAŞ), 21 yıldır uyguladığı iyileştirme faaliyetlerini geliştiriyor. Bu dönemde yapılan iyileştirmelerle toplam 62 milyon Euro kaynak israfı önlendi.

TOFAŞ Sürekli İyileştirme Konferansları'nın üçüncüsü Bursa'da gerçekleştirildi. Konusunda uzman 800'ü aşkın katılımcı arasında tedarikçiler, otomotiv firmalarının yetkili satıcıları, Tofaş üst yönetimi ve çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren TOFAŞ CEO'su Alfredo Altavilla, değer zincirinde yapılacak sürekli iyileştirme çalışmalarıyla TOFAŞ'ın otomotiv endüstrisindeki konumunun daha da güçleneceğini söyledi.
Altavilla, Bursa'daki fabrikanın Fiat Doblo'nun ve MiniCargo'nun tek üreticisi ve D200'ün ihracat üssü haline geldiğini kaydederek, "Türkiye'de sürekli iyileştirme kavramı TOFAŞ ile birlikte anılmaktadır. Sürekli iyileştirme çalışmalarında şimdiye kadar 62 milyon Euro'luk tasarruf sağlama başarısı gösterdik. Önceleri ufak bir kartopu olan bu çalışmalar sayesinde şimdiye kadar bin 061 Kaizen projesi, 2 bin 424 kalite çemberleri projesi ve 100 bine yakın teklif değerlendirildi. Bu sürecin üretime etkisi bin dakika gibi küçümsenmeyecek bir zaman kazancı olmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Sürekli iyileştirmede misyonlarının devam ettiğini anlatan Altavilla, rakiplerin ve diğer ülkelerdeki üreticilerin devamlı yenilik peşinde koştuğunu ve rekabet için de TOFAŞ'ın daima yeni fikirler üretmek ve yeni çözümler peşinde koştuğunu söyledi.