Tofaş: 66 - Türk Telekom: 67

Beko Basketbol Ligi’nin 5.haftasında Türk Telekom, Bursa Atatürk Spor Salonu’nda Tofaş’ı 67-66’lık skorla mağlup etti.Beşinci...

Beko Basketbol Ligi’nin 5.haftasında Türk Telekom, Bursa Atatürk Spor Salonu’nda Tofaş’ı 67-66’lık skorla mağlup etti.

Beşinci maçında ikinci galibiyetini alan Ankara temsilcisi Türk Telekom’da Drago Pasalic 15 sayı- 3 ribaund- 1 asist ile oynarken, Ceyhun Altay 12 sayı- 6 ribaund- 1 asist ve Dee Brown da 11 sayı- 2 ribaund- 2 asistle maçı tamamladı.

Bursa ekibi Tofaş ise bu sonuçla üçüncü yenilgisini evinde almış oldu. Tofaş adına Can Altıntığ 18 sayı- 2 ribaund- 2 asistle oynarken, Steven Burtt 11 sayı- 4 ribaund- 2 asist ve Chinemelu Elonu da 8 sayı- 11 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.

Reklam
Reklam

Oyuna hızlı başlayan Türk Telekom, Drago Pasalic, Alper Saruhan ve Miha Zupan’ın sayılarıyla 4.dakikayı 2-10 önde geçti. Austin Rivers ile rakibinin serisine son veren Tofaş karşısında Ankara temsilcisi, ilk periyotu 12-19 önde tamamladı.

İkinci periyotta Tofaş, savunmadaki direnciyle oyuna ortak oldu ve Austin Nichols’ın da üç sayılık basketiyle 18.dakikada 28-25 öne geçti. Bursa temsilcisi, devre sonunda da soyunma odasına 33-27 üstün giden taraf oldu. Üçüncü periyotta farkı 9 sayıya kadar çıkartan Tofaş, son 10 dakikalık bölüme girilirken 46-44 ile üstünlüğünü korudu.

Mücadelenin final periyotu büyük bir çekişmeye sahne olurken Türk Telekom, Ceyhun Altay’ın dış atışlardaki üstünlüğüyle 36.dakikada 7 sayılık farkı yakaladı (48-55). Ankara temsilcisi Türk Telekom, son bölümleri nefes kesen karşılaşmadan 66-67 galibiyetle ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: