Togo Milletvekili Adjamgba: Çin yerine Türk mallarını tercih edeceğiz

Batı Afrika ülkesi Togo Milletvekili Theophile A. Adjamgba, Çin yerine artık Türk mallarını tercih edeceklerini...

Batı Afrika ülkesi Togo Milletvekili Theophile A. Adjamgba, Çin yerine artık Türk mallarını tercih edeceklerini söyledi.
Milletvekili Theophile A. Adjamgba, işadamları Cheick Tall Dumar, Tchikpe Kokou Marsel ve Togo Temsilcisi Osman Arslan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) düzenlediği Türkiye-Afrika Ticaret Zirvesi programına katıldıktan sonra, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) üyesi firma Expel’in konuğu olarak Adana’ya geldi.
Expel’in Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ilaç fabrikasında incelemelerde bulunan konuk Milletvekili ve işadamları, “Türk yatırımcılar, böyle güzel tesislerden ülkemizde de açsın.” dediler.
Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu söyleyen Afrika Birliği Milletvekilliğini de yapan Togo Milletvekili Theophile A. Adjamgba, ‘Türkiye-Afrika Ticaret Zirvesi çok mükemmel bir organizasyon. Gelin, bundan sonra Afrika’da yapalım” çağrısında bulundu.
Togo’nun çok fakir olduğunu söyleyen Milletvekili Adjamgba, “Türk insanı misafirperver, güler yüzlü ve sıcakkanlı. Ülkenizde kalifiye eleman çok. Burada fabrikaları yerinde gördük. Çin malları ülkemizde oldukça revaçta. Çünkü ucuz. Halkımız fakir olduğu için kaliteden çok fiyatına bakıyor. Çin malları yerine Türk ürünlerini tercih etmek istiyoruz. Yalnız, kaliteli ürünü ucuza verebilmelisiniz.” diye konuştu.
Expel Firması Sahibi Nedim Büyüknacar da, Togo Milletvekili Adjamgba ile TUSKON’un İstanbul’daki Türkiye-Afrika Ticaret Zirvesi’nde tanıştığını söyledi. Diğer Afrika ülkelerinden gelen işadamlarıyla da ikili görüşme yaparak yeni ihracat kapıları oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Büyüknacar, “Expel markasıyla böcek ilacı imalatı yapıyoruz. Togo Milletvekili Adjamgba ile zirve sırasında tanıştık. Kendisini Adana’ya davet ederek fabrikamızı gezdirdik. Ürettiğimiz böcek ilaçlarından numuneler verdik. Kısmet olursa 2012 yılının ilk aylarında Togo’ya giderek, Togo hükümetiyle anlaşma yapacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz