Tohum Projesi Amacına Ulaşıyor

Gaziantep’te 2006 yulunda kurulan Aile ve Toplum Merkezi bünyesinde 10 ay önce hayata geçirilen ‘Toplumsal...

Gaziantep’te 2006 yulunda kurulan Aile ve Toplum Merkezi bünyesinde 10 ay önce hayata geçirilen ‘Toplumsal Huzur Merkezi’ projesi (TOHUM) sayesinde kadınlar meslek sahibi oluyor.

Şahinbey Kaymakamlığı bünyesinde hazırlanan TOHUM projesi kapsamında korunma ihtiyacı olan ve suça sürüklenen çocuk ve ailesinin korunması hedefleniyor. Aile ve Çocuk Merkezi Sorumlusu Lütfiye Kayıkçı, bu tür projelerin projenin Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütül düğünü belirterek, “2006 yılından bu yana çeşitli projelerle ailelere hizmet vermeye çalışıyoruz. Her projemiz 12 ay sürüyor. Son projemiz olan TOHUM 2011 Aralık ayında başladı ve 2012 Aralık ayında bitecek. Bu projenin amacı göçle gelen ailelere mesleki eğitim vermek, diğer yandan da onların çocuklarını sokaktaki kötü alışkanlıklardan korumak için hazırlanmış bir projedir. Buraya gelen bir anne 5-6 çocuğu ile birlikte geliyor. Yaş gruplarına göre okul öncesi eğitime, kreşe ya da bilgisayar işletmeliği kursları gibi sınıflara dağıtıyoruz. Ayrıca böylece okula gitmeyen çocukları okula gitmeleri için de teşvik ediyoruz. Yani buraya gelen bir anne hem kendisi eğitim görüyor hem de çocuklarının eğitimi ile ilgileniyor. 2006’dan 2011 yılına kadar 3 proje ile toplam 7 bin 432 kişi eğitim hizmeti aldı. yaşı ilerlemesine rağmen buradan mezun olan kursiyerlerimiz sertifikalarıyla Halk Eğitim Merkezleri’ne müracaat ederek usta öğretici olarak ta göreve başlayabiliyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Projeler kapsamında verilen eğitimlerden dolayı memnun olduklarını söyleyen kursiyerler ise, “Daha önce evimizde oturuyorduk ve hiçbir mesleğimiz yoktu. Ancak şimdi biz meslek öğrenirken çocuklarımız ve torunlarımız eğitimlerini alıyor. Burada yemeğin yanı sıra kömür yardımı bile yapılıyor. Allah devletimizden, Şahinbey Kaymakamımızdan razı olsun. Çünkü burada çok faydalı işler yapılıyor ve bizlerde zamanımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: