Tokat Belediyesi'ndeki "ihaleye Fesat Karıştırma" Iddiası

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve bazı belediye çalışanları, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında açılan davada hakim karşısında çıktı.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve bazı belediye çalışanları, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında açılan davada hakim karşısında çıktı.

Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Çiçek ve 17 belediye çalışanı katıldı. İki sanığın katılmadığı duruşmada, Çiçek'in ve belediye çalışanlarının savunması alındı. Duruşma ertelendi.

Çiçek'in, duruşmada hakkındaki iddiaları reddederek, sorumluğunun sadece imza atmaktan ibaret olduğunu söylediği öğrenildi.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, Vali Erdoğan Gürbüz Parkı ile Yeşilırmak sahilinde Tokat Belediyesi'nce AB projeleri kapsamında hibe alınarak yaptırılan çalışmalarla ilgili çeşitli iddialarla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bayın'ın, gereğinden fazla ihale yapıldığı, fazla para ödendiği ve işlerin eksik yapıldığı yönündeki iddialarının ardından Çiçek ve bazı belediye çalışanları hakkında dava açılmıştı.

Reklam
Reklam

-Bayın basın mensuplarına açıklama yaptı-

Duruşma öncesi adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayın, Belediye Başkanı Adnan Çiçek hakkında 24 Nisan'da suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, "Dava bugün Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Tabi ben bunun çözüm yolunun Tokat Belediyesi'nin içerisinde olmasını arzu ederdim. Fakat sayın başkan çözüm yolu olarak Tokat Belediyesi'ni görmedi. Bize burayı gösterdi, biz de buraya geldik, adalete sığındık. Burası çözüm yolu değildir, adaletin tecelli edeceği yerdir. Çözüm yeri Tokat Belediyesi'dir" diye konuştu.

Belediyede çalıştırılmadan maaş aldığı yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Bayın, çalıştırılmamasıyla ilgili de İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunduğunu anımsatarak, "Bu çalıştırılmamam konusu sadece Sefer Bayın'ın konusu değil. Çalıştırılmama konusu Türkiye'nin meselesi, ülkenin meselesi. Çalıştırılmamam konusunda İçişleri Bakanlığı, belediye başkanı hakkında soruşturulmama izni vermiştir. Bunun yazısı bana dün tebliğ edildi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çalıştırılmadan maaş aldığını belirten Bayın, bu duruma müdahale edilmesini istedi. Yetkililere seslenen Bayın, "Bizler çalışmak istiyoruz, benim gibi bir dünya insan var. Lütfen bunları çalıştırın, bu ülkeye faydası olsun. Ben faydalı olmak istiyorum" dedi.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: