Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hizmet Binası Açıldı

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yeni binası hizmete açıldı.

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yeni binası hizmete açıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Müdürlüğün açılış töreninde konuşan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, 2005 yılında 5402 Sayılı Kanun'la denetimli serbestlik müdürlüklerinin kurulduğunu ve Türkiye'de 134 merkezde Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı olarak faaliyetlerini yürütmekte olduğunu söyledi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün, Tokat'ta 2005 yılından bu yana Adliye binasında faaliyet gösterdiğini ifade eden Gültekin, fiziki yetersizlik, personel sayısının azlığı ve iş yükü nedeniyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yeni binaya taşındığını belirtti.

Reklam
Reklam

Gültekin, "İnşallah 2-2,5 yıl içerisinde biz yeni adliye binasının açılışı tamamladığımızda tekrar Adliye binasına dönüşü yapılacaktır." dedi.

Açılış öncesi protokol üyeleri ve Vali Mustafa Taşkesen'in Maya Takvimi'ne göre kıyametin kopacağı yönündeki iddialar ile ilgili esprili sohbetini anımsatan Gültekin, konuşmasını, "Sayın Valim kıyamette kopmadığına göre arzu ederseniz açılışı yapalım" diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi.

Açılışa, Tokat Jandarma ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve davetliler katıldı.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: