Tokat Emniyet Müdürlüğü Üniversiteli Öğrencileri Bilinçlendiriyor

Tokat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında, sürekli değişik...

Tokat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında, sürekli değişik projeler hayata geçiriyor. Yapılan projelerden sonuncusu ise terör örgütlerine eleman kazanılan yerlerde yapılan çalışma oldu. Terör örgütlerinin en çok eleman kazandığı üniversite de okuyan öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedeflenen proje başarıya ulaştı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada “Örgütlerinin üniversite ve dengi okullarda eğitim gören ve yurtlarda kalan öğrencileri kendi bünyelerine katma çalışmaları oldukça yaygın yöntemleridir. Biz yaptığımız proje ile öğrenci ve gençlerimizi bu tuzaklara karşı korumak ayrıca devlet millet birleşmesine örnek olmak istedik. Ülkemizde dönem dönem yaşanan provokasyonlara karşı öğrencilerimizi uyararak, terör örgütlerinin huzur ve sükunetli ortamlardan nemalanamadıklarını bu nedenle huzur ve güveni bozmaya çalıştıklarını anlattık. Bu tür toplumsal olayları en çok üniversite gençliği kullanılarak çıkardıkları aşikardır.” denildi.

Reklam
Reklam

Yetkililer yaptıkları açıklamada ayrıca, öğrencilerin devlete olan güvenlerini pekiştirmek amacıyla 2012 – 2013 Eğitim ve Öğretim yılında, Tokat ilinde eğitim gören özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nden gelen 650 öğrenciye ulaşıldığını söyledi. Ayrıca Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (GOP) okuyan fakat yurtlarda kalmayan şehrin muhtelif yerlerinde ev kiralamak suretiyle kalan ikamet eden öğrencilere yardım edildi. Maddi imkanı kısıtlı öğrencilere aylık gıda yardımının yapılmasının yanı sıra her hafta halı saha maçı yapıldı.

Uygulama esnasında yaklaşık 500 kişilik hedef kitle olan üniversite öğrencisine ulaşıldı. Söz konusu öğrencilerle yakın ve samimi bir ilişki kurularak onlarla bir aile sıcaklığı verilmeye çalışıldı. Yapılan sportif etkinlikler ve diğer etkinliklerle Polis – Üniversite öğrencisi arasında yakın ilişkiler ve dostluklar geliştirdi. Gurbette olan ve maddi durumları iyi olmayan öğrencilere Tokat Emniyet Müdürlüğü, personeli ve yerel imkanlar kullanılarak kurban eti ve gıda yardımında bulunuldu.

Reklam
Reklam

Tokat Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı bu proje ile öğrenciler terör ve suç örgütleri hakkında bilgilendirildi. Proje hakkında konuşan öğrenciler ise Tokat Emniyet Müdürlüğü’nün böyle bir uygulama yapmasından dolayı çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Emniyet Müdürlüğü'nün bu faaliyeti ile Tokat ili GOP Üniversitesi’nde toplam 400 öğrenciye Gıda yardım kolisi dağıtıldı. Ayrıca 150 öğrenci ile halı saha maçı yapıldı.

Yapılan bu proje sayesinde öğrencilerin emniyet teşkilatına ve polislere olan bakış açılarının olumlu yönde değiştiği gözlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: