Tokat GOÜ'de öğrenci sayısı 20 bine çıkacak

TOKAT (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, üniversiteye yeni açılan iki yeni fakülteyle birlikte öğrenci sayısının 20 bine doğru çıkmasını beklediklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne (GOÜ) kazandırılan iki yeni fakülte (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi) heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık 3 gün önce Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz'la basın mensuplarının karşısına geçti. Ayalan, iki yeni fakülte kurulması için verdikleri çabanın meyvelerini verdiğini ifade ederek, "Tokatımızda bu sene Mühendislik Fakültesi'ne dekan atanmasından sonra öğrenci almaya başlayacağız. Şuanda 16 bin olan öğrenci sayımızı en kısa zamanda 20 bine doğru çıkartacağız. İlçelerimizden Pazar, Almus, Reşadiye ve Erbaa'da üniversitemizin getirdiği hareketliliğin ilçelerimizde de görünmesin hep beraber temin edeceğiz. Araştırma ve Eğitim Hastanemizle yen yaptırdığımız Devlet Hastanesi'nin imkanlarını birleştirerek Tokat'ta beraber hizmet vereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ise fakülte sayısının 5'ten 7'ye çıktığını ifade ederek, "Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin dört bölümü var. 4'ü de öğrenci alacak düzeyde. Yani biz bu yıl eğitime başlamayı planlıyoruz. Binası bitmek üzere. Güzel Sanatlar Fakültemiz için tarihi eserler verildi. Orası gelecekte 8-10 bölüme kadar çıkabilecek bir okulumuz. Konservatuvarı şehir içinde açmayı planlıyoruz. Öğretim üyesi ile ilgili sorunumuz var, çözmeye çalışıyoruz. Sağlık Yüksek Okulumuzu Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürmek için senato kararı aldık, YÖK'e gönderdik. Sayın vekilimizden destek isteyeceğiz" diye konuştu.