Tokat Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Azerbaycan'a yaptıkları ziyaretin iyi geçtiğini belirterek, "Amacımız ticaret yapan hemşehrilerimizin Azerbaycan'daki muhataplarıyla buluşmalarına vesile olmak, karşılıklı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Azerbaycan'a yaptıkları ziyaretin iyi geçtiğini belirterek, "Amacımız ticaret yapan hemşehrilerimizin Azerbaycan'daki muhataplarıyla buluşmalarına vesile olmak, karşılıklı ticari ilişkileri geliştirmekti" dedi.

Yılmaz, makamında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç'ın daveti üzerine 11-15 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'da temaslarda bulunduklarını söyledi.

Tokat Valiliği ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın koordinesinde düzenlenen gezi hakkında bilgi veren Yılmaz, "Azerbaycan ziyaretine Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat milletvekili Dilek Yüksel, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ve yönetim kurulu üyeleri, Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve üyeleri, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, ilimizde faaliyet gösteren sanayici ve iş adamları ile İstanbul'da faaliyet gösteren Tokatlı sanayici ve iş adamlarımızdan oluşan 30 kişilik bir heyetle katıldık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tokat ve Azerbaycan arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına böyle bir programın düzenlendiğini ifade eden Yılmaz, "Amacımız ticaret yapan hemşehrilerimizin Azerbaycan'daki muhataplarıyla buluşmalarına vesile olmak, karşılıklı ticari ilişkileri geliştirmekti. Program dahilinde Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği, Azerbaycan Türk İşadamları Birliği ve Azerbaycan Sahipkarlar Teşkilatları Milli Konfederasyonu ile toplantı yapma fırsatı bulduk. Bu kurumsal gezi neticesinde biz memnun kaldık, hemşehrimiz iş adamlarımızın da sözleşme yapmasının mutluluğuyla buraya geldik" dedi.

Toplantıda, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel de hazır bulundu.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: