Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak: "Parklarda, Bahçelerde Kurban Kesimi Dinen Doğru Değildir"

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Parklarda, bahçelerde kurban kesimi dinen doğru değildir" dedi.

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Parklarda, bahçelerde kurban kesimi dinen doğru değildir" dedi.

Koçak, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, kurban kesim yerleri ve vatandaşların kurban keserken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Tokat Müftülüğü Kurban Kesim Komisyonu tarafından kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini ifade eden Koçak, Büyükbeybağı Mahallesi ve Sivas Caddesi üzerinde kurban kesim yerleri olacağını belirtti.

Müftü Koçak, "Şehrin iki tarafında satış yerleri belirlenmiş durumdadır. İl genelinde 40 yerde kurban kesim alanı belirledik. Bu kesim yerlerinden istifade edecek vatandaşlarımızın küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesimi için bir bedel ödemesi gerekiyor. Belediyemiz mezbaahanelerinde kesim ücreti küçükbaş hayvanlar için 30, büyükbaş hayvanlar için 60 lira olarak belirlendi. Komisyonumuzca belirlenen kesim yerlerinde ise küçükbaş hayvanlar için 35, büyükbaş hayvanlar için 70 lira kesim ücreti alınacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Park ve bahçelerde kurban kesilmemesi gerektiğini ifade eden Koçak, "Kurban bir ibadettir, güzel bir şekilde yerine getirmek gerekli. İbadet ruhuna ters düşecek görüntülerden uzak durmak gerekli. Parklarda bahçelerde kurban kesimi dinen doğru değildir. Yaşadığımız hayat içerisinde güzel görüntü sergilememesi açısından da doğru değildir" dedi.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: