Tokat Polisi Gençleri Terörün Tuzaklarına Karşı Uyarıyor

Tokat'ta gençler, terör örgütlerinin yöntem ev tuzaklarına karşı seri konferanslarla uyarılıyor. İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa...

Tokat'ta gençler, terör örgütlerinin yöntem ev tuzaklarına karşı seri konferanslarla uyarılıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve bağlı yüksekokullar ile liselerde okuyan öğrencilere yönelik olarak 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' adlı proje başlattı. Proje kapsamındaki konferanslarda gençlere terör örgütlerinin insanları ağlarına nasıl düşürdüğü, nasıl amaçları doğrultusunda kullandığı ve örgütlerin kirli emellerinin neler olduğu, terör örgütlerinin tuzaklarından nasıl korunabileceği anlatılıyor.

Reklam
Reklam

Konferanslar il merkezinde bulunan özel ve devlet yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle başladı. Lise öğrencilerine yönelik olan konferanslar ise il merkezinde 17 lisede düzenlendi. Konferanslar sonucunda toplam 5 bin civarında üniversite ve lise öğrencisine ulaşıldı. Konferansların ikinci ayağı olan ilçelerde de çalışmalar başlarken, ilçelerdeki meslek yüksekokulları ve lise düzeyinde yaklaşık 7 bin üniversite ve lise öğrencisine konferans verildi.

İl merkezi ve ilçelerle birlikte toplam 12 bin öğrenciye ulaşılan projede öğrencilere 15 bin bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Broşürlerle birlikte daha önce örgüte katılmış ve pişman olarak örgütten ayrılan kişilerin pişmanlıklarını anlatan 'Anne Ben Geldim' isimli bin kitap ücretsiz dağıtıldı. Konferanslar boyunca katılımcılara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli ikramlar da sunuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan sunumda; terörün kısaca tanımı yapıldı. Terörün ideoloji, örgüt ve şiddetin bileşimi olduğuna dikkat çekilen sunumda, "Ülkemizde terör örgütü gruplarının bölücü, sol ve dini istismar eden terör örgütleri olarak tasnif etmek mümkündür. Terör örgütlerinin varlıklarını sürdürmesi için olmazsa olmazı örgüte eleman yani kişi temin etmesidir. Örgütlerin eleman temininde ilk hedefleri gençlerdir." denildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca örgüte katılım sağlanacak gençlerin ise nasıl tespit edildiği, nasıl örgüte sempazitan yapıldığı ve daha sonra küçük bir olaya karıştırılarak örgüt amaçları doğrultusunda kullanıldığı örneklerle anlatıldı. Terör nedeniyle Türkiye'nin uğradığı ekonomik kayıplar ise gençlere sunum şeklinde anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: