"Tokat Sempozyumu" Başladı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin (GOÜ) öncülüğünde, Tokat Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen "Tokat Sempozyumu" başladı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin (GOÜ) öncülüğünde, Tokat Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen "Tokat Sempozyumu" başladı.

GOÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumda konuşan Vali Mustafa Taşkesen, "Medeniyetimizin filizlendiği şehirlerin başında gelen, Anadolu hazinesinin bu nadide parçası Tokat'ımıza hoş geldiniz. Bugün fevkalade önemli ve değerli bir akademik etkinliğin açılışını yapıyoruz. Tokat'ımızın tarihsel, kültürel, sosyo-ekonomik özelliklerinin bilimsel bir anlayışla ele alınıp değerlendirileceği, ilimizin geleceği için önemli olan bir sempozyumun tabiri caizse başlama vuruşu için buradayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise Tokat'ın tarihinden yemek-giyim kültürüne kadar tüm özellikleri üzerinde çalışma yapılmasının yöreye çok büyük ufuklar kazandıracağını her platformda dile getirdiğini belirterek, sempozyumun Tokat'ın geleceği açısından çok önemli olduğuna inandığını söyledi.

Belediye Başkanı Adnan Çiçek de bir yıl önce Tokat protokolü ile 2012 yılı içerisinde yörede kültürel faaliyetler kapsamında neler yapılabileceği konusu konuşulurken sempozyum yapılmasının gündeme geldiğini anımsatarak, güzel bir sempozyum olmasını diledi.

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise üniversitelerin toplumların sorunlarına bilimsel çözümler sunan, kültürel dünyasına katkıda bulunan kurumlar olduğunu belirterek, "Tokat'ta şöyle ya da böyle her konuda çalışma yapan, söyleyecek sözü olan herkesin sempozyumda yer almasını, bir araya gelmesini, bilimsel olarak katkı sağlamasını ve sinerji oluşturmasını amaçladık" dedi.

Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Açıkel ise sempozyumun ulusal nitelikte olduğunu vurguladı. Açıkel, sempozyumun ana temasının "Geçmişten Günümüze Tokat'ın Sosyal ve Ekonomik Durumu" olarak belirlendiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

-Tarihçi yazar Afyoncu-

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Doç. Dr. Erhan Afyoncu ise kendisinin öğrencilik yıllarında merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde eğitimle, felsefeyle ilgili arka arkaya sempozyumlar yapıldığını anımsatarak, '25-30 yıl önce Anadolu'da hemen hemen hiçbir şehirde sempozyum yapılmamıştı. Tokat bu konuda öncüydü" dedi.

Merhum Yazıcıoğlu'nun, düzenlediği sempozyumlarla çevredeki bütün tarihçileri, ilahiyatçıları, felsefecileri, birçok alimi topladığını hatırlatan Afyoncu, "Tokatlı bunları gördü. Bu adamlar Tokat'ı gördü. Bu son derece önemli bir hadiseydi ki o zamanlar iletişim de çok zayıftı" diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun başlattığı sempozyumların bir süre yapılmadığını ifade eden Afyoncu, Valiler Şerif Yılmaz ve Mustafa Taşkesen'in bu sempozyumları devam ettirdiğini söyledi.

Sempozyumun 3 Kasım'da sona erecek.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz