Tokat Valiliği'nden "ömms'de Merdiven Engeli"yle İlgili Açıklama

Tokat Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMSS) merdiven çıkma sorunu yaşayan...

Tokat Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMSS) merdiven çıkma sorunu yaşayan bir vatandaşın, "merdiven çıkamaz" şeklinde bir beyanı ya da isteğinin sınav müracaat formunda belirtmediği ve belgelendirmediğinin tespit edildiğini açıkladı.

Tokat'ta, ÖMSS'de ortopedik engelli vatandaşların yaşadığı merdiven çıkma sorunuyla ilgili Tokat Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü bir açıklama yaptı. ÖSYM tarafından yapılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) için valilik tarafından gerekli koordinasyon sağlanarak ilk defa 15 merkezde yaklaşık 679 engelli memur adayından 131'i görme engelli, 73 işitme engelli, 20 zihinsel engelli ve 455 genel engelli olmak üzere engel durumlarına göre farklı sınava girdiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Yaşanabilecek her türlü sıkıntıya karşı önlem alındığı vurgulanan açıklamada, "Tüm sınav yerlerine birer tekerlekli sandalye ve günlük yaşam becerisi için gerekli materyaller sınav merkezlerine görevlilerce teslim edilmiş, ulaşımla ilgili sıkıntı yaşayabilecek engellilerin evlerinden alınarak sınav merkezine refakatçi yoluyla taşınmış, ayrıca sınavda her bir engelli için gerekli refakatçi ve okutman görevlendirilmiş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden 4 personel sınav günü görevlendirilerek sınav süresince engelliler ve yakınlarınca iletilen sorunlar ve ihtiyaç duyulan konularda gerekli önlemler alınmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün ilimizde tekerlekli sandalye kullanarak sınava girecek olan 7 engelli vatandaşımızın isim ve iletişim bilgilerini valiliğimize ulaştırılmış, il ve ilçelerimizde yaşayan bu özürlülerimizin hepsine ulaşılarak sınav merkezlerine ulaşım konusunda gerekli destek sağlanmıştır" denildi.

ÖSYM'nin sınav öncesinde özürlülerin ihtiyaç duyacağı tüm araç ve gerecin müracaat aşamasındaki müracaat formlarında belirtilmesini istediği, bu ihtiyaçlara göre sınava giriş yeri, refakatçi ihtiyacı gibi konular dikkate alınarak gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, ortopedik engelli Gültekin Tarım'la ilgili basında yer alan haberlerle ilgili şu bilgilere yer verildi: "Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde sınava giren ortopedik engelli, koltuk değneği kullanan Gültekin Tarım isimli engelli vatandaşımızın daha önce 'merdiven çıkamaz' şeklinde bir beyanı ya da isteğini sınav müracaat formunda belirtmediği ve belgelendirmediği tespit edilmiştir. Kendi beyanı doğrultusunda ÖSYM tarafından sınav yeri tespit edilmiştir. Aynı durumda olanlarında beyanları doğrultusunda durumlarına uygun salonlar ÖSYM tarafından belirlenmiştir. Gültekin Tarım, kendi beyanı ve ÖSYM'nin belirlemesiyle sınav alanındaki salonda sınava alınmış ve kendisine valiliğimiz görevlilerince her türlü yardım yapılmıştır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: