Tokat Valisi Taşkesen: Kitap Okuma Boş Zaman Işi Değil, Bir Yaşama Şeklidir

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde düzenlenen "Okullu Okulsuz Okuyoruz" kitap okuma kampanyasına öğrencilerin yanı...

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde düzenlenen "Okullu Okulsuz Okuyoruz" kitap okuma kampanyasına öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Tokat Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, 100. Yıl Zeki Sıtkı Lütfü Akbay ilk/orta okulu öğretmenleri öğrencileri ile veliler katıldı. Vali Taşkesen ile eşi Betül Taşkesen de programa katılanlara kitap dağıttı.

Reklam
Reklam

Bir süre öğrencilerin yanına oturarak kitap okuyan Vali Taşkesen, insanların dikkatini okumaya çekmek, halka kitap okuma sevgisini aşılamak daha da önemlisi çocuklara küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu projeyi önemsediklerini belirtti. Taşkesen, "Millet olarak maalesef az okuyoruz. Hele hele hiç yazmayan bir milletiz. Küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar hayat boyu insanın peşinden gidiyor. Dolayısıyla bu yaşlarda çocuklarımıza kitap okuma sevgisinin verdiği zevki tattırabilirsek kendisi bir şey demeden okuyacaktır. Baktığınızda bütün büyük insanların okuduğunu görüyorsunuz. Belki okula gitmemişlerdir ama okuyan insan büyük adam olabiliyor" dedi.

Vali Taşkesen, Batılı ülkelerde sadece boş zamanda değil insanların her yerde metroda, otobüste sıra beklerken kitap okuduğunu belirterek, "Onlar çocuklarına demek ki bunu genç yaşta kazandırmışlar. Biz de onun çabasındayız. Kitap okuma boş zaman işi değil, bir yaşama şeklidir. Hayatın içindedir, hayatın her safhasındadır. Tatili, boş zamanı bekleyelim derseniz okuyamazsınız. O boş zaman hiçbir zaman gelmeyecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: