Tokat Yemekleri Kitapta Toplanacak

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yörenin yemek kültürünün ortaya konulması amacıyla kitap çalışması başlattı.

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yörenin yemek kültürünün ortaya konulması amacıyla kitap çalışması başlattı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Selahattin Adıgüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmenleri Mürüvvet Mutlu ve Habibe Çakır'ın desteğiyle Tokat'ın yöresel yemeklerini konu alan bir kitap çıkarmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kitapta yer alacak fotoğrafların çekimi için Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü'nde yemeklerin hazırlandığını ifade eden Adıgüzel, yöredeki yemek kültürünü ortaya çıkarmak istediklerini belirterek, "Dolayısıyla onun alt yapısı olan görsel anlamda fotoğraflamasını yapıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kitapta, Tokat yöresine ait yaklaşık 70-80 yemeğin yer alacağını kaydeden Adıgüzel, "Değerlerimizi insanlarla buluşturup, turizmdeki yerini alabilmesi için gayret içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yeşilırmak'ın bereketli topraklarında bulunan Tokat'ta, yöre halkının her türlü sebzeyi yemeğe dönüştürdüğünü anlatan Adıgüzel, "Mesela baklalı yaprak sarması, özellikle düğünlerde yapılan etli yaprak dolma, birçok bitkinin içine konulduğu bat yemeği, asma yaprakla yapılan yemeklerimiz arasındadır. Pehlili pilavı, bacaklı çorba, keşkek, Tokat kebabı, Tokat'ın vazgeçilmez yemeklerindendir. Tokat'a ait çok önemli değerlerden bir tanesi zambak reçelidir. Türkiye'de nadir olarak yemeği yapılan bir çiçektir" diye konuştu.

Yörede yapılan reçeller ve pekmezler hakkında da bilgiler veren Adıgüzel, yöredeki kadınların hamarat olduğunu, yemekle ilgili her şeyi değerlendirdiğini söyledi.

Adıgüzel, Tokat'ın zengin bir mutfağa sahip olduğunu belirterek, "İnsanlarımızla bu zenginliği buluşturmamız lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: