Tokat’ın İşgücü Piyasası Analizi Yapılacak

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından pilot il olarak seçilen Tokat’ta işgücü piyasası ile ilgili...

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından pilot il olarak seçilen Tokat’ta işgücü piyasası ile ilgili periyodik ve güvenilir bilgi elde etmek ve istihdam politikalarının oluşumuna katkı sağlamak amacıyla işgücü piyasası araştırması çalışmalarına başlandı.

Tower Otel'de yapılan eğitim çalışması açılışını yapan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif Gökdere Gökdere, Tokat'ta yapılacak olan pilot çalışmanın diğer iller için model olacağını söyledi. Bu çalışmanın ilin işgücü piyasası ile ilgili karar alıcılara ve kurum hizmetlerinin etkinleştirilmesine fayda sağlayacağını belirten Gökdere, "Bizim, bu çalışmaları niçin yapmamız gerekli? Sorusuna cevap arayacak olursak, hastasına teşhis koyacak olan doktorun öncelikle tetkik çalışması yapması gereklidir. Yani hastasıyla ilgili tahliller yapması ve bir takım röntgenler çekmesi nasıl gerekliyse bizim de Türkiye işgücü piyasasının teşhisini ortaya koymadan önce önümüze eksikler ve aksaklıkların tespit edilmesi gerekmektedir. İl düzeyinde mevcut istihdamın, açık işlerin ve temininde güçlük çekilen mesleklerin nitelikleriyle bilinip sağlıklı ve tutarlı verilerin ortaya konulması gerekmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İbrahim Akpınar da bu çalışmanın başarıya ulaşması için gereken özveriyi göstereceklerini ve çalışmadan beklentilerinin büyük olduğunu ifade etti.

İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Kamu İstihdam Hizmetlerinin Kapasitesinin Geliştirmesi Projesi uzmanlarınca 79 İl Müdürlüğü personeline eğitimler verilirken, pilot iller olan Tokat ve Samsun'da personele eğitim verilecek. 25 Haziran-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ise Tokat'ta 10 ve daha fazla kişi çalıştıran işyerlerine “İşgücü Piyasası Soru Kağıdı” uygulanarak çalışma sonuçları raporlaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak. Bu araştırma sonucunda Tokat'ın işgücü piyasasının fotoğrafı çekilerek kentte ihtiyaç duyulan veya kısa vadede ihtiyaç duyulacak meslekler tespit edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: