Tokatlı Esnafa Ahi Evi

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, esnafa yönelik yapılması planlanan konutların...

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, esnafa yönelik yapılması planlanan konutların 1 yılda tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Tokat'ta esnaflara yönelik 30 bin metrekare alan üzerine 14 katlı 3 blok halinde 147 daireden oluşan Ahi evlerinin yapılacağı arazide TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, Bakkallar Odası Başkanı İhsan Tunç'la birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Bekçi, esnaflardan gelen talep üzerine yerle ilgi sorunu çözerek 3 ay içerisinde kooperatif kurarak çalışmalara başladıklarını belirterek, "Mayıs ayı ortalarında temel atarak 1 yıl gibi kısa sürede inşaatın tamamlanmasını planlıyoruz. Burası bir site değil yaşam alanı olarak dizayn edildi. Oyun alanları, çocuk bahçeleri, spor salonları, kafeteryaların, yeşilliğin içerisinde güvenlikli bir site olacak. Bu anlayış ve mantalite de burası gerçekleştirilen ilk yaşam alanı olacak. Bina sert zemin üzerine deprem yönetmenliğine uygun olarak inşa edilecek Bundan sonraki dönemde 399 konutluk 2+1, 3+1, 4+1 konutlar olmak üzere bunların devamını getireceğiz. Biz istiyoruz ki tüm esnalarımızın küçük birikimlerini değerlendirerek ev sahibi yapalım" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Bekçi, esnafların projeye ilgi gösterdiğini daha şimdiden yüzde 50'lik kısmın satılmış durumda olduğunu belirterek, "Biz de kura sistemi yok. Herkes alabileceği daireyi seçme hakkına sahip. 1 Nisan 2013 tarihinde burayı teslim etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: