Tokatspor ligin dibine demir attı

Borçları nedeniyle lig arefesinde kapanma noktasına gelen ve yönetime son anda eski futbolcuların talip olmasıyla kapısına kilit vurulmaktan

Borçları nedeniyle lig arefesinde kapanma noktasına gelen ve yönetime son anda eski futbolcuların talip olmasıyla kapısına kilit vurulmaktan kurtarılan Kocaelispor, genç futbolcularıyla ilk galibiyetini aldı.

Çouğunluğu Lise öğrencisi ve yaş ortalaması 18 olan Kocaelispor, ligin başından bu yana seri yenilgiler alıyor va sahadan boynu bükük ayrılıyordu. Genç oyuncular bugün ilk kez aldıkları galibiyetle maç sonunda büşyük sevinç yaşadı.

Spor Toto 2.Lig 9.hafta da deplasmanda Kocaeli’de, olmak ya da olmamak maçında, ligin en alt iki sırasında yer alan iki denk kuvvetin mücadelesinde Kocaelispor ile Tokatspor karşı karşıya geldi.

Reklam
Reklam

Müsabakayı Sivas Bölgesi hakemlerinden Abdülkadir Bitigen yönetti. Yardımcılıkları ise Sivas Bölgesi hakemlerinden Muzaffer Kaşıkçı ile Kayseri Bölgesi hakemlerinden İlyas Emektar yaptı.

Sınırlı ve kısıtlı bir kadro ile mücadele eden ev sahibi ekipte cezası biten genç oyuncu Osman Kandemir bu zorlu mücadelede sahadaki yerini aldı.

Ev sahibi ekip Sercan Usta , Taha Bartu Bulut, Osman Kandemir, Anıl Gündoğdu, Ozan Güneş, Aykut Öngel, Korhan İşeri, Melih Ahmet Kaçar, Yunus Emre Aygün, Doğan Karakuş,Emre Akgün ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Temsilcimiz Tokatspor’da ise İskenderun Demirçelikspor maçında kaleyi koruyan Ersin’in yerine Miraç Barik değişikliği göze çarparken böbreklerinden rahatsızlık geçiren ve tedavisi biten Mustafa Kocabey ilk 11’de yer aldı.

Tokatspor, sahaya Miraç Barik, Fatih Kılıç, Mehmet Kömürcü, Fatih Özdemir, Mustafa Kocabey, Serkan Doğan, Evren Otyakmaz, Oğuz Kamil İnağ, Oğuzhan Bilen, Abdulaziz Tanyeri, Şahin Gökçe ilk 11’i ile çıktı.

Kocaeli’de oldukça soğuk ve yaklaşık 7 derece civarı bir havada oynanana müsabakaya ev sahibi takım taraftarları ilgi göstermedi.

Reklam
Reklam

Maraton tribünlerin tamamının boş kaldığı ve sadece Kapalı Tribünde 15-20 kişilik bir taraftar grubunun Kocaelispor’a destek verdiği görüldü.

Temsilcimiz Tokatspor’u ise İstanbul Tokatspor Onbeşliler Taraftarlar Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir grup ile yine Tokat’tan İzmit’e giden 60 Gençlik grubundan yaklaşık 20 kişilik bir grup 90 dakika boyunca coşkulu bir şekilde desteklediler.

İstanbul’dan gelen taraftarlar futbolcuları tek tek ve iki takımı bir arada tribüne çağırırken Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü ve teknik ekibi ise çağırmadılar.

Müsabaka öncesinde Kocaeli Gazetesi Spor Muhabiri ve TRT SPOR Haydi Maça Kocaeli Temsilcisi Erdem Övüç, İstanbul’dan gelen Tokatspor taraftarı ile yakından ilgilenerek ; yaklaşık 3 sezon önce Türkiye Kupası eşleşmelerinde Tokat’ta başlayan dostluk ve arkadaşlığın sürekli olduğunu, olmaya da devam edeceğini gösterir şekilde güzel bir misafirperverlik örneği sergiledi.

İzmit yöresine ait yöresel hediyeler ile Tokatspor Onbeşliler Taraftarlar Derneği’ne ‘’ Hoş Geldiniz ‘’ dedi.

Reklam
Reklam

Tokat’tan gelen yaklaşık 20 kişilik 60 Gençlik taraftar grubu ile İstanbul’dan gelen yaklaşık 60 kişilik Onbeşliler taraftar grubu arasında nedeni bilinmeyen bir anda hafif bir gerginlik yaşansa da emniyet güçleri ve duyarlı kişiler zamanında olaya müdahale ederek tatsızlık çıkmasını önlediler.

Taraftarlar müsabaka boyunca da ayrı oturdular.

İki takımında sezonun ilklerini yaşamak adına mücadele ettiği müsabakada temsilcimiz, kendisine göre nispeten zayıf rakibi karşısında müsabakanın hemen başında gördüğü kırmızı kart’ın ardından oyunun son bölümlerinde kaleci Ersin’in de kırmızı akrt görmesi ile son dakikalarda kaleye Şahin geçti. Son dakikaları heyecan fırtınası geçen maçta ekibimiz maçtan 4-3 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Tokatspor ligin dibine demir atarken, Kocaelispor ise ligdeki ilk galibiyetini alarak bir basamak üste çıktı.

Müsabakanın Önemli Anları:

Müsabakanın ilk yarısına ev sahibi ekip Kocaelispor başladı.

Dk 2: Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip organize geliştirdiği bir atakta sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan kornerde ceza alanında oluşan karambolde son anda Fatih Kılıç topu çizgiden çıkardı.

Reklam
Reklam

Dk 5: Orta alanda yer alan bir ikili mücadelede Evren Odyakmaz kaşının üzerine aldığı darbe ile oyunu terk etmek zorunda kalınca yerine Sebahattin oyuna dahil oldu. Evren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait ambülans ile hastaneye götürüldü.

Dk 16: Kocaelispor gol pozisyonu yakaladı. Emre Akgün kazandığı topu Yunus Emre Aygün’e verdi. Yunus Emre şık bir ara pası ile Doğan’ı kaçırdı. Doğan kaleci Miraç ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda ağlara gitmekte olan topa ceza sahası dışında eliyle çıkaran Miraç hakem Abdülkadir Bitigen tarafından kırmızı kartla oyundan gönderildi.

Dk 17: Miraç’ın kırmızı kartının ardından Oğuzhan Bilen oyundan alındı, kaleci Ersin Uyanık oyuna dahil oldu.

Dk 20: Ev sahibi ekipte Doğan’ın kullandığı serbest vuruşta top üst direkten döndü, dönen topu Bartu tamamlamak istedi ancak bu top da üstten auta çıktı.

Dk 23: Ev sahibinin yağmur gibi gelişen ataklarından bir tanesinde Kocaelispor mutlak bir golü daha kaçırdı. Doğan’ın derin pasında topla buluşan Emre Akgün kaleci ile karşı karşıya kaldı. Müsait durumdaki Emre’nin şutu istediği gibi olmadı.

Reklam
Reklam

Dk 25: Tokatspor’da Sebahattin sarı kart gördü.

Dk 26 (GOL): Ev sahibi ekip liglerdeki ikinci golünü Doğan ile buldu.Yunus Emre’nin pasında bir anda savunma arkasına sarkan Doğan kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Sol ayağı ile çektiği nefis şuta uzanan Ersin topa dokunsa da çıkaramadı ve Kocaelispor maçta 1-0 öne geçti. (1-0)

Dk 38: Tokatspor’da Mustafa Kocabey sarı kart gördü.

Dk 44: Kocaelispor’un 2. golü geldi. Tüm hatları ile yüklenen Tokatspor defansında büyük açıklar verdi. İlk golün asistini yapan Yunus Emre yine derin bir pas gönderdi. Doğan orta sahanın gerisinden çok hızlı bir koşu yaptı. Kaleci Ersin’i geçen Doğan sol ayağı ile boş ağlara topu gönderdi. (2-0)

Dk 45+1: İlk yarının son saniyelerinde Tokatspor’un golü geldi. Soldan Oğuz Kamil’in yapılan ortada kaleci Sercan topa hatalı çıktı ve topu tutamadı. Mustafa Kocabey şık bir kafa vuruşu ile farkı 1’e indirdi. (2-1)

İlk Yarı Sonucu Kocaelispor 2 – 1 Tokatspor

İkinci yarıya Tokatspor başladı.

Kocaelispor ikinci yarıya da iyi, istekli ve arzulu başladı.

Reklam
Reklam

Dk 51: Tokatspor’da Fatih Özdemir sarı kart gördü.

Dk 52: Kocaelispor 3.golünü buldu. Emre Akgün’ün pasında sağdan hızlı bir şekilde kaleye sokulan Aykut’un plase vuruşu ağlara gitti. (3-1)

Dk 57: 10 kişilik Tokatspor karşısında sağanak sağanak gelen Kocaelispor, mutlak bir gol kaçırdı. Defans derinliğinde topla buluşan Melih Ahmet, kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı vuruşunda Ersin sağına uzanarak ağlara gitmekte olan topu kurtardı.

Dk 69: Ender gelişen Tokatspor ataklarından bir tanesinde ceza sahası içinde Mustafa Kocabey boş kaldı. Ceza sahası içinden Kocabey düzgün ve sert vurdu ve farkı bire indirdi.(3-2)

Dk 73: Golün ardından kıpırdanma belirtileri gösteren temsilcimiz geliştirdiği bir atakta Serkan Doğan ile beraberliği sağladı. Bir anda ceza sahası içinde topu önünde bulan Serkan Doğan sağ ayağı sert vurdu topu kalenin sağından ağlara gönderdi. (3-3)

Dk 73: Kocaelispor’da Aykut sarı kart gördü.

Dk 76: Kocaelispor’da Yunus Emre sarı kart gördü.

Dk 81: Adeta hayatının futbolunu oynayan ev sahibi ekip bugün ki maçta yıldızlaşan ve hat-trik yapan oyuncusu Doğan mükemmel bir gol daha attı. Ceza sahası arkasına uzun atılan pası önüne iyi çekti ve sol ayağı ile nefis vurdu topu ağlara gönderdi. (4-3)

Reklam
Reklam

Dk 83: Kocaelispor’da Doğan sarı kart gördü.

Dk 85: Kocaelispor’da Ozan sarı kart gördü.

Dk 90: Kocaelispor’da Emre Kurtoğlu’nun şutunu savunmamız son anda çizgiden çıkardı.

Dk 90+3: Tokatspor’da kaleci Ersin kırmızı kart gördü. Ve oyunun son anlarında kaleye Şahin Gökçe geçti.

Müsabaka Sonucu Kocaelispor 4-3 Tokatspor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz