Tokat’ta 2 Bine Yakın Kişi İstihdam Edilecek

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, toplum yararına çalışma projesi kapsamında 2 bine yakın kişinin 9 ay...

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, toplum yararına çalışma projesi kapsamında 2 bine yakın kişinin 9 ay süresince istihdam edileceğini söyledi.

Tokat İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı. Toplum yararına çalışma projesi kapsamında bine yakın kişinin istihdam edildiğini, proje sonuna kadar bu rakamın 2 bin kişiye tekabül etmesini beklediklerini ifade eden Vali Yılmaz, “Daha önce 6 aylık olan çalışma süresinin 9 aya çıkarılırken, 1 yıl çalışanın 2 yıl boşta kalma şartı da ortadan kalktı. Artık 9 ay süresince istihdam etme imkanımız var. Artı ikinci yıl aynı kişilerin çalışma hakkı var. İlimizle ilgili bundan sonraki süreçte sayıyı 2 bine bağladık. Önümüzdeki yıllarda da artık 2 bin kişi istihdam etmeye devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Yılmaz ayrıca teşvikte 5. bölgede yer alan Tokat’a yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin kendilerine müracaatı halinde edinilmesi gereken bilgileri bir araya toplayan çalışmanın kitapçık haline getirileceğini söyledi. Amaçlarının yatırım yapmak isteyenlerin kolayca anlayabileceği bir çalışmayı kamuoyuna sunmak olduğunu belirten Vali Yılmaz, “İlimize yapılacak sanayi yatırımları ile ilgili müteşebbise verebileceğimiz böyle bir çalışma yoktu. İnşallah kısa sürede bu çalışma tamamlanacak. Teşvik sistemi tamamen merkezden yürütülen bir hizmet idi. Artık bundan sonra daha önce açıkladığımız gibi yatırım destek ofisleri, kalkınma ajanslarında bizzat görev alacakları bir yapı oluşturuldu. Sadece yatırım destek ofisleri ile ilgili bir düzenleme yapılacak. Bunun haricinde artık bir eksiğimiz kalmadı” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: