Tokat'ta 25 Hafız, Törenle Belge Aldı

Tokat Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 25 öğrenciye, törenle belgeleri verildi.

Tokat Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 25 öğrenciye, törenle belgeleri verildi.

Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Tokat genelinde 25 öğrencinin bu sene yapılan hafızlık sınavında başarılı olduğunu ve belge almaya hak kazandığını söyledi.

Müftü Koçak, "Bu arkadaşlarımızın bir kısmı ilahiyat okuyor. Diğer bir kısmı ise hafızlıklarını yaparken bir taraftan da açık liseden İmam Hatip Lisemizi bitiriyor. Lisans, ön lisans ve İmam Hatip Lisesi mezunu olma, görev almada tercih sebebidir. Başkanlığımıza bağlı Din Hizmetleri'nde bir tercih sebebidir. Bundan dolayı bu yavrularımız eğer bu belgelerini almışlarsa ve açılan kamu personeli sınavına girmişlerse, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan yeterlilik sınavına girmiş ve başarılı olmuşlarsa, biz onlara görev veririz. Kur'an kurslarımız da hocalık veririz ve diğer hizmet alanlarında sınav sonuçlarına göre değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: