Tokat'ta 4 bin 350 kişiye özürlü hizmeti veriliyor

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, 4 bin 350 kişiye özürlü hizmeti verdiklerini açıkladı.Vali Yılmaz, Aile ve...

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, 4 bin 350 kişiye özürlü hizmeti verdiklerini açıkladı.

Vali Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Özürlü Bakıcılarını Özürlü Evde Bakımı Konusunda Bilgilendirme Bilinçlendirme Projesi tanıtım toplantısına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Vali Yılmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Bülent Karacan, İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bulut Çubuk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Şerif Yılmaz, vatandaşın hizmete kolayca ulaşabileceği bir sistem geliştirdiğini belirterek, Özürlü Sosyal Destek Projesi’nin bu uygulamalardan birisi olduğunu ifade etti.

Vali Yılmaz, “Sosyal hizmetlerin tümünü bir çatı altında barındıran yeniden bir yapılanmayla birlikte daha aktif ve insanlarımızın hizmete kolay ulaşabileceği bir sistem geliştirildi. Özürlü Sosyal Destek Projesi de bu uygulamalardan bir tanesi. Bu uygulama ile Tokat’ta aslında 2007 yılında başlayan evde bakım hizmetinde, bugüne geldiğimizde çok büyük mesafeler aldığımızı rahatlıkla görebiliyoruz. İlimizde 2007 yılında 177 özürlü vatandaşımız bizden destek alıyordu. Bugün itibariyle 4 bin 350 kişiye bu hizmeti veriyoruz. Bunları verirken de bunun dışında özel rehabilitasyon bakım merkezlerinde de bugün itibariyle 275 vatandaşımıza bu hizmet verilmekte.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürü Ahmet Duman da ayda iki defa 30 kişilik gruplar halinde yapılacak eğitim çalışmalarında eğitim verilecek kişi sayısının 500 bakıcı olduğunu belirterek, proje hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: