Tokat'ta 5 Camide Teravih Hatimle Kılınacak

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Ramazan ayında teravih namazının 5 camide hatimle kılınacağını ve bütün camilerde...

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Ramazan ayında teravih namazının 5 camide hatimle kılınacağını ve bütün camilerde mukabele okunacağını söyledi.

Tokat'ta onbir ayın sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazı ilin tarihi camilerinden olan Alipaşa Camii'nde kılındı. Vatandaşlar Ramazan ayınının ilk teravih namazına akın ederken tarihi caminin içi ve dış avlusu tamamen doldu. Bazı vatandaşlar namazlarını asırlık çınar ağaçlarının altında çimenliklere serdikleri örtülerin üzerinde kıldı.

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, namaz öncesi yaptığı sohbette, İslam dininde oruç ibadeti ve faziletlerini anlattı. Müftü Koçak, Ramazan ayının tüm bereketinin insanların üzerine düştüğünü belirterek, "Tokat'ta Ramazan atmosferinin tam olarak hissedilmesi ve dolu dolu yaşanması için, tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ramazan ayında Tokat merkezde 5 camimizde teravih namazı hatimle kılınacak. Belirlediğimiz bazı camiler sürekli açık kalacak. Tüm camilerimizde hatmi şerifler okunacaktır. Ayrıca bazı camilerimizde müftülüğümüze bağlı vaize hanımlar tarafından bayanlara özel programlar düzenlenecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Müftü Koçak'ın sohbeti ve yatsı namazının ardından Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Cemaat rekat aralarında getirilen salavatları coşku içinde okudu. Camide yer bulamayan vatandaşların namazlarının avluya serdikleri seccade ve örtüler üzerinde kıldıkları gözlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: