Tokat'ta 80 kişi açık öğretim lisesinden mezun oldu

Tokat'ta açık lise eğitim programını tamamlayarak diploma almaya hak kazanan 80 öğrenciye diplomaları törenle verildi....

Tokat'ta açık lise eğitim programını tamamlayarak diploma almaya hak kazanan 80 öğrenciye diplomaları törenle verildi.

Tokat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun 80 öğrenciye yönelik düzenlediği diploma törenine Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı H. Mehmet Kara, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve kurum müdürleri ile Açıköğretim Lisesi mezunları katıldı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Salih Zengin, diploma töreninin açılışında yaptığı konuşmada; Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun çeşitli sebeplerle okula gidememiş veya okulunu yarım bırakmış öğrencilere eğitimlerini tamamlamaları için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek açıköğretim liseleri mezunları için bu törenin ilk defa yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Açıköğretimin büyük bir okul olduğunu ifade eden Zengin, "Merkezi Ankara'da ama her ilde 2 bin - 3 bin civarında sınavlara giren ve bitirmek üzere olan kayıtlı öğrenciler var. Bu okullar birçok çocuğumuzun imdadına yetişti. Bu liseleri bitiren çocuklarımız eğitimlerini tamamlayarak üniversite sınavlarına girebildi." dedi.

Diploma töreninde Açıköğretim Lisesi Müdür Yardımcısı Enver Başıaçık tarafından açıköğretim liseleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Başıaçık, ülke genelinde açıköğretim lisesinden bu yıl mezun olan 10 bin 567 öğrenciden 80 tanesinin de Tokat'ta olduğunu kaydetti.

Yapılan sunumun ardından Vali Şerif Yılmaz, mezun olan öğrencilere diplomalarını takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: