Tokat'ta göletlere sazan bırakılıyor

TOKAT (İHA) - Tokat Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Ürünleri Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında, 120 bin adet pullu sazan yavrusunun 10 adet gölede bırakılacağı kaydedildi.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, Tokat'ta balıklandırma çalışmalarını devam ettiğini ifade ederek, "İlimizde 'Su Ürünleri Üretimi Geliştirme Projesi' kapsamında Antalya Kepez Su Araştırma Enstitüsü'nden getirmiş olduğumuz 120 bin adet pullu sazanımızı ilimizdeki 10 adet göledimiz (Merkez Ortaören, Bağbaşı, Akın, İhsaniye; Pazar İlçesi Erkilet; Yeşilyurt Ekinli1, Ekinli 2; Artova İlçesi, Bebekderesi, Artova Göledi; Niksar Güzelce) dağıtımı yapılmakta. Arkadaşlarımız şuanda planlama yapılıyor.

Reklam
Reklam

Plan doğrultusunda gölede bu balıklar bırakılacak" dedi.

Kavak, balıklandırma yapılan göletlerde av yasağının devam edeceğin ifade ederek, "Aksi halde bu balıklar telef olacaktır. Bu hususlara dikkat edilmesini bekliyoruz.

Diğer göletlerimiz ve ırmaklarımızda balık avı yasağı 15 Temmuz itibariyle kalkacak. Köy halkımızın bu balıkların korumasın istiyoruz" diye konuştu.

Tokat'ta, 17 adet karada ve 9 adet ise kafeste olmak üzere toplam 26 adet alabalık üretim tesisi bulunduğunu ifade eden Kavak, yıllık 365 ton olan üretimin mevcut kapasitenin çok altında olduğunu sözlerine ekledi.