Tokat’ta Gündem Yeni Havaalanı

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Kazova’da verimli tarım arazisinde yapılması planlanan havaalanı yerinin değerlendirmesinin...

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Kazova’da verimli tarım arazisinde yapılması planlanan havaalanı yerinin değerlendirmesinin iyi yapılması beklediklerini söyledi.

Tokat Valiliği İl Özel İdaresi’nce 1988 yılında inşa edilerek 1995 yılında DHMİ Genel Müdürlüğü’ne devredilen Tokat Havaalanı’na büyük gövdeli uçakların inememesi ve pist yönündeki sıkıntılar nedeni ile yeni bir havaalanı yapılacak. Havaalanın verimli tarım arazilerinin bulunduğu Kazova’da yapılacak olması ise çiftçileri düşündürüyor. Başkan Dökülen, değerli arazilerin büyük bir bölümü havaalanına ayrıldığını ifade ederek, “Söngüt ve Çerçi köylerinde ölçümleme yapıldı. Bence Tokat için bir sıkıntı. Benim görüşüm toprağı verimsiz bir yere havaalanın alınması daha iyi idi. Yalnız Tokat’a da havaalanı ihtiyaç. Yanlış anlaşılmasın, yapılmasından tarafım. Elimden geldiği kadar mücadele edeceğim yapanların yanındayız. Bakanımızın verdiği müjdeye teşekkür ediyorum. Tokat’ta havaalanımızın büyümesi tarıma katkı sağlayarak pazarlamada önünü açacak. Artı kentin sesin duyulmasında önemli rol oynayacak. Ama temennimiz çok iyi değerlendirmesi yapılmalı. 3-5 sene önce 2 milyon TL’ye yakın bir harcama ile pist yenilendi. Bu havaalanın pist yönü yanlış ise bu mühendisler nerdeydi o zaman? Bu yapılan masraflar hepimizin parası” dedi.

Reklam
Reklam

Tokat’a havaalanın Çat bölgesinde veya Tekneli köyü yakınlarındaki yerlerdeki araziler düzeltilerek maliyetler daha ucuza getirilebileceğini ifade eden Başkan Dökülen, “Çiftçilerle istişare yaptım. ‘İnşallah bizi mağdur etmezler, istimlaklarda sıkıntı olmaz. Umduğumuz parayı buluruz. Biz de memnun oluruz’ diyorlar. Çiftçinin beklentisi bu” diye konuştu.

Tokat Çevre Yolu açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Tokat Havalimanı için 2013 yılında yeni havalimanını başlama sözü vermişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: