Tokat’ta İçme Suyuna 8 Yılda 20 Milyon Tl Kaynak

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, İl Özel İdaresi’nin 8 yılda içme suyuna harcadığı...

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, İl Özel İdaresi’nin 8 yılda içme suyuna harcadığı kaynak 20 milyon TL olduğunu belirterek, “Artık köylerimizde içme suyu sıkıntısı ile karşılaşmak istemiyoruz” dedi.

Tokat’ta Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanlığı Meclis toplantısı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapıldı. Vali Yardımcısı Bülent Karacan’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin İl Genel Meclisi’nden aslan payını aldığını söyledi. 700 kilometre’lik köy yolunun 450 kilometresinin asfalt olduğunu ifade eden Başkan Elibol, nüfusu 100’ün altında yerlerin asfalt yapılmamasına dair hükümler olduğunu, ödeneğin bol gelmesi halinde bu yerlerde asfalt çalışması yapılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Merkeze bağlı 99 köyün tamamında köy içi içme suyu şebekesinin mevcut olduğunu belirten Başkan Elibol, son birkaç yıldır içme suyu şebekelerinin sıkıntılı olan bölümlerini yenilediklerini belirterek, “İçme suyu sıkıntısı olan köylerimize ilave içme suyu tesisleri kazandırmaya çalışıyoruz. Tokat İl Özel İdaresi’nin 8 yılda içme suyuna harcadığı kaynak 20 milyon TL. Bu Türkiye genelinde, gerçekten bu kadar çok para harcayacak zengin ülke değiliz. Oldukça ciddi bir rakam. Artık içme suyu derdimizin olmaması lazım. Kullandığımız içme suyu borusu 1 milyon 250 bin metrenin üzerine çıktı. Artık köylerimizde içme suyu sıkıntısı ile karşılaşmak istemiyoruz. Lütfen bu konuda sizlerde bize yardımcı olmak zorundasınız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: