Tokat'ta müteşebbislere yatırım çağrısı

TOKAT (İHA) - Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, sürdürülebilir topyekün bir kalkınmayı temin etmek için müteşebbisleri yatırım yapmaya davet ederek, "Sanayi, sosyal refahın en etkili aracıdır" dedi.

Sanayileşmenin tek başına kalkınma aracı olmakla kalmayıp, topluların kalkınma ölçüsü olduğunu ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Gelişmiş bütün dünya ülkelerinde kalkınma sanayileşme ile mümkün oldu. Sanayi, hızlı artan nüfusa en uygun ve en geniş istihdam imkanları hazırlayan, işsizliği önleyen, bölgeler arası adaletli, yaygın ve dengeli bir gelir dağılımı sağlayan sosyal refahın en etkili aracıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tokat merkezde yatırımcılara sunulmak üzere, 500 hektar alan üzerine kurulan Organize Sanayi Bölgesi'nin 50 hektarlık birinci kısmı tamamlandığını ve 450 hektarlık ikinci kısmın ise yüzde 70 oranında alt yapısı bitirildiğini ifade eden Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, şunları söyledi:

"Bölgede 206 parselden 142 parseli yatırımcılara tahsis edilerek, 52 işletme üretime geçmiş, 99 adet parsel tahsise hazır durumdadır. Bugün itibarıyla ilimizde küçük ve orta ölçekli 218 adet sanayi işletmesi ve 6 adet küçük sanayi işyerinde yaklaşık 20 bin kişi istihdam edilmekte olup bu oran toplam 828 bin olan il nüfusumuz kıyaslandığında sanayiinin ve sanayide istihdam arzu edilen düzeyde değil. Fakat gerçek anlamdaki mevcut potansiyelin de bununla sınırlı kalmaması gerektiği görülmektedir"
Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat'ta sürdürülebilir ve top yekün bir kalkınmayı temin etmek, istihdam ve üretimi arttırmak, sosyal refahı yükseltmek ve kaynaklarımızı verimli bir şekilde değerlendirmek amacında olduklarını ifade ederek, imalat sanayi, enerji, eğitim, sağlık, Araştırma Geliştirme (Ar-Ge), turizm, tarım, hayvancılık, maden vb. alanlarda yatırımcı ve müteşebbisleri yatırım yapmaya davet etti. Tokat'ta üretim ve istihdama yönelik yapılacak yatırımlar için müteşebbislere gereken her türlü desteğin, kamu kurum ve kuruluşları tarafından sağlanacağını yineleyen Nasuhbeyoğlu, mevcut yeraltı ve yerüstü kaynaklarına ait potansiyel değerlendirildiğinde Tokat'ta süt ve süt ürünleri, unlu gıda mamulleri imalatı, bağcılığın geliştirilmesi ve asma yaprağının değerlendirilmesi, seracılığın geliştirilmesi, orman ürünlerine bağlı olan ağaç sanayinin geliştirilmesi, yöresel el sanatlarını geliştirmek ve pazarlamak, organik tarım işletmeciliği, mermer işletmeciliği, iç ve dış giyim, tekstil, konfeksiyon ve dokuma sanayi alanlarında yatırım yapılamasının uygun olacağının düşünüldüğünü açıkladı.

Reklam
Reklam