Tokat'ta Tarihi Eser Operasyonu

Tokat'ta düzenlenen operasyonda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 6 sikke, 1 vazo, 1 hayvan figürü ve 4 heykel ele geçirildi, 2

Tokat'ta düzenlenen operasyonda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 6 sikke, 1 vazo, 1 hayvan figürü ve 4 heykel ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda Niksar'da ikamet eden Ş.A ve B.Ş'nin tarihi eser bulduğu ve satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgiye ulaştı.

Jandarma ekipleri Niksar'a bağlı Ustahasan köyü girişinde zanlıların kullandığı otomobilde yaptığı aramada, tarihi, eser olarak değerlendirilen 6 sikke, 1 vazo, 1 hayvan figürü ve 4 heykel olmak üzere 12 adet tarihi eser ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Ş.A ve B.Ş, gözaltına alındı.

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: