Tokat'ta, "Tarım ve Gıda Sanayi Çalıştayı" yapıldı

Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğiyle "Tarım ve Gıda Sanayi Çalıştayı" yapıldı.

Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğiyle "Tarım ve Gıda Sanayi Çalıştayı" yapıldı.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan çalıştayda yaptığı konuşmada, herkesin özlediği bir ortamın sağlandığını ifade etti.

Daha önce bireysel çalışma olduğunu, ancak kurumsal anlamda bir çalışmanın yapılmasının beklenen bir tablo olduğunu belirten Vali Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tarımla ilgili 5 ilçemizde tarım çalıştayı yaptık. Buradaki çalışmalarda her yöreye özgün mikro ölçekte arkadaşlarımız önerileri oldu. Bunu çiftçilerimiz birebir üniversite hocalarımız ve tarım teşkilatıyla gerçekleştirdik. Bugün bu üretilen ürünlerin pazarlanması aşamasında üreticiye ulaştırılması aşamasındaki siz değerli sanayicilerimizde iş adamlarımızla bir araya geldik. Sütü üretiyoruz ama sütü bozulmadan fabrikaya getiremiyorsak biz ne kadar süt üretirsek üretelim bir anlamı yok. Bunun gıda güvenliği içerisinde üreticiye ulaştıramıyorsak yaptığımız bütün işin hiçbir anlamı yok. İşte bugün burada üretimden sonraki safhasındaki bizim açımızdan da önemli olan ilimizde üretilen ham maddenin katma değeri ilimizde kalmak şartıyla işlenip ihracı daha önemli. O nedenle ilimizdeki tarıma dayalı sanayide varsa problemlerimiz, sıkıntılarımız yine üniversiteden arkadaşlarımız yine diğer kurum kuruluşlardan temsilci arkadaşlarımızla yapacağınız birebir görüşmelerle sıkıntılarımızı çözüme kavuşturmayı ümit ediyoruz."

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ise üniversitelerinin bugün 20. kuruluş yıl dönümünün kutladığını söyledi. Üniversitenin bölgenin en büyük kuruluşu olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak, şeffaf, katılımcı,girişimci ve tercih edilen bir üniversiteyiz diyoruz. Bu sözde kalsın istemiyoruz. Geçtiğimiz yıl biz üniversite olarak tüm arkadaşlarımızla, ilgili birimlerle, merkezi müdürlerle hep beraber Tokat'taki gerek sanayi gerekse tarım gerekse ticaret alanındaki tüm sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Bu kuruluşlara kendimizden bahsettik. Bizde neler var onları söyledik. 'Lütfen bu imkanları sizlerle' paylaşalım dedik. Devamında girişimci bir üniversite olabilmek için ne yapabilirizi konuştuğumuzda biz üniversitenin tüm imkanlarını siz ticari insanlara ulaştırmak için bir altyapıyı hazırlamak zorundaydık. Örneğin buradaki altı alt birimden bir tanesi gıda güvenliği ve ürün geliştirme birimi."

Çalıştaya, 12 kuruluş, 40 firma katılırken, GOÜ bünyesinde faaliyet gösteren 4 fakülteden 37'si öğretim üyesi 50 akademik personel ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 4 mühendis de çalıştayda görev aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: