Tokat’ta Yoğun Bakımdaki 8 Hastanın Ölümü

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ, bir gecede 8...

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ, bir gecede 8 kişinin ölümünün faklı servislerde farklı saatlerde olduğunu, söz konusu olayların elektrik kesintisi ile alakası olmadığını söyledi.

GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 13 Haziran 2012 gecesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 8 hastanın hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı’nın açıklamalarının ardından hastane başhekimi de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başhekim Doç. Dr. İbrahim Aladağ, hastaların gece 00.00 ile 11.00 saatleri arasında farklı yoğun bakım servislerinde hayatını kaybettiğinin altını çizerek, “Talihsiz bir olay bunların aynı gün olması. Ama bunun dışında hastalardan 5 tanesi solunum cihazına bağlı değil. Elektrik kesintisi olayında bildiğiniz gibi sıkıntı solunum cihazının işlev görmemesinden dolayı olabilir. Ama hastalardan 5 tanesi zaten solunum cihazına bağlı hastalar değil. Onun dışında tabii gerekli olarak zaten hastanemizin teknik bir altyapısı var. Üç tane ayrı ayrı koruma mekanizması var. Şebeke kesintisi olduğu takdirde jeneratör devreye giriyor. Jeneratör devreye girmediği takdirde UPS'nin belirli bir koruma aralığı var. UPS devreye girmediği takdirde hasta başındaki solunum cihazlarının belli bir dayanma vakti var. Böyle bir sıkıntının yaşanmış olması şu an için imkan olmadığı tespitimiz dahilinde" dedi.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının ‘Ölümlerin bakteri hastalığı ile ilgisi var mı?’ şeklindeki sorusuna ise Başhekim Aladağ, "Hayır. Düzenli olarak zaten enfeksiyon kontrolü yapılıyor. Şu anki bulgularda zaten enfeksiyon yönünde ölen bir hastayı göstermiyor" şeklinde cevap verdi.

Ölenlerin ailelerinden şikayet olup olmadığı yönündeki sorulara ise Başhekim Aladağ, “Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturmanın başlatıldığını bizde haber aldık. Bu tip incelemeler tam tersi kurum olarak bizi güçlendirir. Biz memnunuz. İnceleme sonunda da zaten sonuçlar ortaya koyulacaktır” yanıtını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: