TOKİ Başkanı'ndan müteahhitlere uyarı: İş kaliteniz sicillerinizi etkiler

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, TOKİ ile çalışan inşaat firmalarının temsilcilerine sicil...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, TOKİ ile çalışan inşaat firmalarının temsilcilerine sicil uyarısında bulundu. Van ve Erciş depremi sonrasında yapılan ihalelere, işlerini düzgün yapan yüklenicilerin performansları dikkate alınarak, sicil durumlarına göre davet edildiğine dikkat çeken Karabel, “Davet işlerindeki firma seçimlerinde; iş kaliteniz, işi süresinde ve noksansız bitirmeniz, mali gücünüz ve İdaredeki uzman ve daire başkanlarımızın görüşleri dikkate alınmaktadır. Kalitesiz, kusurlu iş yapan ve haciz getiren müteahhitler, İdareyi meşgul etmesinler.” dedi. İhaleyi aldıktan sonra kâr alıp taşerona devreden yüklenicilere dikkat çeken Ahmet Haluk Karabel, bu yola tevessül edenlerin bir daha TOKİ’den iş alamayacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, İdarenin Bilkent’deki yerleşkesinde yurt çapında TOKİ ile çalışan inşaat firmaların temsilcileriyle bir araya geldi. Önemli uyarılarda bulunan Karabel, firma temsilcilerinin sorularını yanıtladı, sorunlarını dinledi.

VAN HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ SINAV

Simav’da depreminin ardından 928 konut ve sosyal donatıların da 6 ay gibi bir sürede sorumluluklarını yerine getirdiklerini hatırlatan Karabey, Van ve Erciş depremi sonrasında salt işlerini düzgün yapan yüklenicileri performanslarını dikkate alarak sicil puanlamasına göre davet ettiklerini söyledi. Firmalardan 49’unun işi kabul ettiğini, 16 firmanın işi almadığını dile getiren Karabel, "Size iş almanıza vesile olduk diyenleri de dikkate almayın. Sizden tek isteğimiz işi süresinde ve kusursuz olarak bitirmenizdir. Van ve Erciş’te Ağustos ayı sonuna kadar hem konutları hem de sosyal donatıları bitirmemiz gerekiyor. Kolay bir iş değil. Süre kısıtlı olduğundan maliyet de yükseliyor. Bu işi de başarabileceğimize bütün kalbimle inanıyorum. Van depremi hepimiz için önemli bir sınav. Bu sınavda inşaatları süresinde bitiremeyenler bahaneleri ne olursa olsun bizden bir daha olumlu puan alamazlar. Her yüz konutta bir kalıp ve bir kule vinç planlamanız gerekiyor. Bunu yapmamakta ısrar edenler ilerde kendileri de kaybedecek bizi de sıkıntıya sokacak. İşi hızlı yapacağız ama kaliteye de dikkat edeceğiz. Süresinde işi bitirenlere tarafımızdan ileride daha olumlu bakılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz