TOKİ, Boğazlıyan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 350 Konut Yapacak

Yozgat’ın Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile...

Yozgat’ın Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yapacakları görüşmenin ardından Eski Sanayi Sitesine 350 konutluk projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.
Başkan Özdal, yaptığı açıklamada, ilçenin adeta kanayan yarası durumunda olan eski sanayi sitesinin yeni çıkan riskli yapılar yasasına göre, binaların tespiti yapılıp bakanlar kuruluna iletilerek birkaç ay içerisinde neticelendireceklerini belirtti.
Proje kapsamında yapılacak 350 konutun yanı sıra alışveriş merkezi ve içerisinde sineması, tiyatrosu, perakende gıda satış reyonları, otopark ve yeşil alanlarının düşünüldüğünü ifade eden Başkan Özdal, "Boğazlıyan'ın en önemli projesi olan ve şehir merkezinde vitrin imajı oluşturacak kentsel dönüşüm için çalışmalara başladık. Bu proje sadece belediyemizin değil tüm ilçe halkının projesidir. Atıl durumda olan eski sanayi bölgesinde hisseleri bulunan vatandaşların yüzde 51-52’sinin rızasına aldık. Toplu Konut İdaresi bunun yüzde 65-70’e gelmesini istiyordu ama yeni çıkan, bu riskli yapılar yasasına göre, TOKİ ile yeni bir görüşme yapacağız. 10 bin liranın altındaki yerlerin istimlakının Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacağı düşüncesi ile yeni çalışmalar yapılacak. Tabi ki bu bakanlar kurulundan geçecek. Bizler tespiti yapıp bakanlar kurulu’na ileteceğiz. Buranın birkaç ay içerisinde ne olup ne olmayacağı kesin olarak ifade edebileceğiz. Bu projeye hep birlikte destek sağlayarak, el birliği ile bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmamız gerekir. Kentsel dönüşüm projesi kaçırılmaması gereken bir fırsat. ilçemizin önünün açılması ve geleceğinin kurtarılması gerekir."diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: