TOKİ konutlarında kalan vatandaşlar sokak lambalarının yanmamasına tepkili

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Yozgat’a yapılan ve 720 konuttan oluşan dairelerde oturan...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Yozgat’a yapılan ve 720 konuttan oluşan dairelerde oturan vatandaşlar, 6 yıldır sokak aydınlatmalarının yanmadığını iddia etti.
Akşam sokağa çıkarak, 'sokak aydınlatmamızı istiyoruz' diye eylem yapan TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, defalarca ÇEDAŞ ve belediyeye müracaat etmelerine rağmen bir türlü sokak lambalarının yanmadığını söyledi.
Mahalle Muhtarı Mustafa Sevimli, 6 yıldır TOKİ’de oturduğunu ve 3 yıldır da muhtarlık yaptığını belirterek, "Buraya taşındığımız günden beri sokak lambalarımız yanmadı, defalarca ÇEDAŞ’a yazılı ve sözlü müracaatta bulunmamıza rağmen bir türlü netice alamadık. Ada yönetimi ilgilenecek, burası bahçe diye bizim sokak lambalarımızı yakmıyorlar. Ana cadde ve polis lojmanlarının olduğu cadde dışında hiçbirisi yanmıyor, biran önce sokak lambalarının yanmasını bekliyoruz." dedi.
14. Blok Yöneticisi Abdulvahap Zararsız, sokak lambası yanmadığı için kendileri bloğun dışında lamba taktıklarını ifade ederek, "Akşam çocuklarımız dışarı çıkamıyor, kadınlar komşu komşuya gidemiyor, yaşlılar camiye gidip gelemiyor bu sıkıntı var." şeklinde konuştu.
ÇEDAŞ Yozgat Müessese Müdürü Osman Avcı da ÇEDAŞ’ın cadde, sokak aydınlatmalarını yaptığını ve ücretinin de hazineden karşılandığını söyledi.
Avcı, "TOKİ konutlarında vatandaşlarımızın istedikleri alan bahçe olarak gözükmektedir. Sokak olmadığı için biz bir şey yapamıyoruz. Orada ikamet eden vatandaşlarımız bulundukları alanın sokak olduğuna dair belediyeden bize belge getirirlerse biz o aydınlatmaları yakarız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: