TOKİ, Nevşehir’e 419 Konut Daha Yapacak

Nevşehir'e kentsel dönüşüm çerçevesinde TOKİ tarafından yapılan 2 bin 600 konuttan sonra şimdi de 419...

Nevşehir'e kentsel dönüşüm çerçevesinde TOKİ tarafından yapılan 2 bin 600 konuttan sonra şimdi de 419 konut için çalışmalara başlandı. Yeni proje için 17 Aralık'ta ihaleye çıkılacağı öğrenildi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen Nevşehir’in, yaşanılan yüzyılın şehirleşme modeline uygun bir yapı içerisinde marka kent özelliklerini yansıttığını belirtti.
Belediye Başkanı Ünver, 2010 yılı içerisinde TOKİ ile işbirliği halinde Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 2 bin 600 konut, 32 derslikli ilkokul ve ortaokul, kreş, sağlık ocağı, 2 cami ve karakol binasından oluşan yeni bir yaşam alanlarının hizmete kazandırılmasından sonra, modern yapılaşmanın daha da hareketlendirilerek, halkın konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
AK Parti Nevşehir milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in de yoğun gayretleri ve TOKİ ilgililerinin de destekleri ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde talep toplama yöntemi ile 419 konutun daha yapımının önümüzdeki günlerde başlatılacağını vurgulayan Başkan Hasan Ünver, “Nevşehir’de modern kent dokusunun oluşmasında bizlere önemli katkılar sağlayan TOKİ yöneticileri ile milletvekillerimiz vasıtasıyla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda 419 konutun daha Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 32 derslikli 30 Ağustos İlkokulu ve İstiklal Ortaokulu'nun yakınlarında yapımı kararlaştırıldı. Arsası belediyemiz tarafından sağlanan 419 konutun ihalesi 17 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 14.00’de Ankara’da yapılacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: