TOKİ sakinlerinin öfkesi dinmek bilmiyor

Aydın’da 600 ailenin yaşadığı TOKİ sakinlerinin kalorifer öfkesi dinmek bilmiyor.

Aydın’da 600 ailenin yaşadığı TOKİ sakinlerinin geçtiğimiz günlerde yanmayan kaloriferler yüzünden site yönetimiyle karakolluk olmasıyla patlak veren öfkeleri dinmek bilmiyor.

Aydın’da 600 ailenin ev sahibi olmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında oturan vatandaşlar geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenleyerek seslerinin duyulmasını istediler.

TOKİ sakinleri adına konuşma yapan Deniz Tolu, "2008 yılından beri yönetimimizde bulunan Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin yakın bir zamanda yapmış olduğı ve bizlere ödetmeye çalıştığı 3 önemli unsur var. Binricincisi kalorifer kazanların arızalı oluşu, ikincisi ısı pay ölçer sorunumuz sonuncusu ise kömür fiyatlarının fahiş fiyatta bizlere ödetilmesidir" diyerek ilgililere "Geçtiğimiz yıl Şubat ayında arızalanan kalorifer kazanlarımızı neden tamir edilmedi? Eski kazan firmasından bilirkişi istendi mi, istenmemesinin nedeni nedir? Isı pay ölçerler neden 2 Mayıs 2012 tarihine kadar takılmadı? Kömür 2012-2013 alım fiyatı KDV dahi 611 TL'dir. 2012-2013 yılı kömür ihalesi 1260 ton olarak çıktı ama araştırmamızda bizlerin 800 ton kullanabileceğimiz söylendi. Köür ihale metnine göre KDV dahil 295 TL fiyat bulunmuştur. Aradaki 300 TL fark yoksa birilerinin cebinmi dolduruyor " diye sordu.

Reklam
Reklam

Birçok sorunlarının bulunduğunu ifade eden Tolu, "Sorunlarımızdan başlıcaları güvenlik ve çevre düzenidir. Toplanan aylık 25 bin TL'nin üzerindeki aidatların 14 bin TL civarındaki kısmı ortak alan için toplanmaktadır. Ortada ortak alanlarımızla alakalı bir düzenleme için atılan tek bir adım dahi yoktur. Bizler aidatlarımızı bir ay gecikmeli ödesek bizlerden yüzde beş oranında faiz işletilerek bu aidatlar alınmaktadır. Buna dur deme zamanı gelmiştir" dedi.

Soğuk kış aylarında kaloriferlerinin yanmadığı için sıkıntı çektiklerini belirten Tolu, 1 Aralık 2012 itibariyle kaloriferlerin yanması gereken tarihten bu yana 22 gün sonra C Blok'taki kaloriferlerin yandığını ve bu süre zarfında aidatlarını ödeyen ama ısınamayan vatandaşların ısınmak için kullandığı elektrikli sobalarının ve klimalarının yaktığı elektriğin faturasının da vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.

İHTİYAÇLARIMIZ İÇİN ŞEHİR MERKEZİNE GİDİP-GELMEKTEN BIKTIK

Market ve eczane gibi yerlerinin olmadığını belirten site sakinleri, "Burada bulunan sağlık ocağına gittiğimizde doktorlarımızın yazdıkları ilaçları almak için yada evlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla market alış-verişimiz için şehir merkezine gitmek zorundayız. Ayrıca yol parası vermekten de bıktık. Buradaki ihtiyaçlarımızın biranönce giderilmesini istiyoruz" diye konuştular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: