Toki’de Korkutan Çatlak

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bir yıl önce tamamlanan Şirinevler Mahallesi’ndeki konutlarının...

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bir yıl önce tamamlanan Şirinevler Mahallesi’ndeki konutlarının duvarlarında meydana gelen derin çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.

Oturduğu binanın duvarlarının zeminden ayrıldığını belirten Reyhan Dinçer, sürekli korku içinde yaşadıklarını belirterek, ‘’Bu nasıl iş anlamadık. Binamızın alt kısımlarında çatlaklar meydana geldi. Bu çatlaklar giderek artıyor ve genişliyor. Bu durum bizi endişelendiriyor. Bize TOKİ’lerde güvenle oturabileceğimiz söylendi, ama gelin görün ki duvarlar çatladı. Bina adeta zeminden ayrılıyor. Yetkililerin bir an evvel gelip incelemelerde bulunmasını bekliyoruz’’ dedi.

Reklam
Reklam

TOKİ yetkililerinin binalardaki çatlakları sıva yaparak kapatmaya çalıştığını söyleyen bazı vatandaşlar ise, "Binalardaki böylesine büyük çatlaklar sıva yapılarak kapatılmak isteniyor. Hiçbir yetkili gelip incelemede bulunmadı. Belki bu durum ciddi, ama kimse ilgilenmiyor. İlla bir felaket mi yaşanması lazım? O zaman gelip inceleseler de bir faydası olmaz. Çatlaklar her geçen gün büyüyor’’ şeklinde konuştu.

OKULDA DA ÇATLAK VAR

Diğer yandan, aynı bölgede TOKİ tarafından yapılan Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlköğretim Okulu binasının zemininde de aynı çatlakların meydana gelmesi hem öğrencileri, hem de velileri tedirgin ediyor. Okuldaki çatlakların binalardaki kadar fazla olmadığını söyleyen veliler, ‘’Az ya da çok sonuçta çatlak var. Evde otururken kendimizi mi düşüneceğiz yoksa okula giden çocuklarımızı mı bilemiyoruz. Aklımız hep bu çatlaklarda. Bir deprem olsa acaba ne olur? Biz korkuyoruz, ama yetkililer gelip bir açıklama zahmetinde bile bulunmuyorlar’’ diye dert yandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: