Toki'de Yaptırılacak Yurt, Anaokulu Ve Kreşin Temeli Atıldı

Şair Nabi Öğrenci Yurtları'nca, TOKİ (Batıkent) Mahallesi’nde yaptırılacak öğrenci yurdu, anaokulu ve kreşin temeli, Vali...

Şair Nabi Öğrenci Yurtları'nca, TOKİ (Batıkent) Mahallesi’nde yaptırılacak öğrenci yurdu, anaokulu ve kreşin temeli, Vali Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katıldığı törenle atıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Başkan Fakıbaba, TOKİ’de yürütülen belediyecilik hizmetlerine değinerek, yapılan fiziki hizmetlerin yanı sıra bu bölgede hissedilen en önemli sorunun okul ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Güvenç, bu sorunun çözümü konusunda emek sarf edenlere minnettarlık duyduğunu söyledi. Benzer inşaatlara kentin ciddi anlamda ihtiyaç duyduğunu belirten Fakıbaba, geleceğe ve çocuklara yapılan yardımların ileride topluma ciddi katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Sağanak yağışa rağmen okunan dualar ve salavatlar eşliğinde, yurt, anaokulu ve kreşin temeli; Güvenç, Fakıbaba ve diğer davetliler tarafından atıldı. 5 bin metrekarelik alan üzerinde temeli atılan toplam 8 bin metrekarelik inşaat alanında; 250 kişilik yurt, 250 kişilik anaokulu ve 250 kişilik kreş bulunuyor.

Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olması beklenen inşaatın, hayırseverlerin desteğiyle 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında kente kazandırılması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: