Toki'den '12 Bin Konutun İade Edildiği' Haberlerine İlişkin Açıklama

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, '12 bin konutun iade edildiğine' dair yapılan haberlere ilişkin, "Satışı...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, '12 bin konutun iade edildiğine' dair yapılan haberlere ilişkin, "Satışı gerçekleştirilen konutlarda, genelde finansal ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın iadeleri söz konusu olmaktadır" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, 12 bin konutun iade edildiğine dair yapılan haber üzerine yazılı açıklama yapıldı. TOKİ'nin 81 il ve 800 ilçede, 2 bin 629 şantiyede başlattığı 584 bin konutun, 473 bin 469 adedinin fiili olarak satıldığı belirtilen açıklamada, "Satışı gerçekleştirilen konutlarda, genelde finansal ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın iadeleri söz konusu olmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

TOKİ'nin, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, dar ve orta gelirli vatandaşların 10-15-20 yıl gibi vadelerle, kira öder gibi konut sahibi olabilmesinin sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, TOKİ'nin geliştirdiği konut üretim modelinin, yurt dışından da büyük ilgi gördüğü ve birçok ülkenin bu modeli uyguladığı ifade edildi.

TOKİ'nin, 584 bin konut rakamına ulaşması ve 473 bin 469 konutun satışını fiilen gerçekleştirmesi ve İdareye yapılan yoğun konut başvuruların vatandaşların TOKİ'ye olan teveccühünün en büyük göstergesi olduğu bildirildi.

Açıklamada, "İdaremizin satışa sunduğu konutlarda adeta talep patlaması yaşanmıştır. Önümüzdeki günlerde kuraları çekilecek projelerden; Erzincan'da inşa edilen 384 konuta 8 bin 242 başvuru gerçekleşirken, İstanbul Kayabaşı'nda inşa edilen 512 konuta başvuru da 5 bini aşmıştır" denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: