TOKİ'den Aldığı Evin Borcunu Ödeyemeyen Selzedeye Icra Geldi

Batman'da 2006 yılında meydana gelen sel felaketi sonrası TOKİ tarafından selzedeler için yaptırılan konutların parasını...

Batman'da 2006 yılında meydana gelen sel felaketi sonrası TOKİ tarafından selzedeler için yaptırılan konutların parasını ödeyemeyen felçli vatandaş icralık oldu.

TOKİ tarafından selzede vatandaşlar için Kuyubaşı köyü mevkiinde konutlar yaptırıldı. Konuta yerleşen ve biriken taksitlerini ödeyemeyen 6 çocuk babası Multipl Skleroz (MS) diye bilinen beyin ve merkezi sinir sistemi hastası Mustafa Yıldırım’a icra kağıdı geldi. Şuana kadar 30 bin TL ödediğini belirten Yıldırım, aldığı tüm paranın tedavisine ve taksitlere harcadığını, okula giden çocuklarına harçlık bile veremediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Biriken taksitleri hafta sonuna kadar ödeyemezse mahkeme kararı ile evden çıkarılacağını söyleyen Yıldırım, “2006 yılında kirada olduğum ev selde zarar gördü. Valilik tarafından TOKİ’den ev vereceklerini söylediler. Ancak evin bedava verileceğini düşündüm. Parayla olduğunu bilseydim ödeyemeyeceğimi bildiğim için kabul etmezdim." dedi.

Yıldırım, 700 TL bakıcı parası, iki ayda bir 300 TL çocuk yardımı ve üç ayda bir özürlü maaşı aldığını belirten Yıldırım, "Ayda yaklaşık 950 TL alıyorum. Aylık 550 TL taksit ödemek zorundayım. Elektrik su kapıcı parası geriye kalıyor 250 TL. 6 çocuk okutuyorum. 250 lira ile nasıl okutacağım, nasıl geçineceğim. Şimdiye kadar 30 bin TL ödedim. Hastalığım ve geçim derdinden dolayı 16 taksiti ödeyemedim. 9 bin 600 TL faiziyle beraber birikmiş borcu nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Bankadan icra yazısı geldi. Hafta sonuna kadar ödeyemezsem mahkeme kararı ile bizi evden çıkaracaklar. Bu hasta halimle çocuklarımla sokakta ne yapacağım, nereye sığınacağım bilmiyorum. Bu ev omzuma yüklenmiş büyük bir yük oldu. Yetkililerden hayırseverlerden yardım bekliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: