TOKİ'den beklenen indirim geldi!

TOKİ, konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep üzerine 2013 yılı için indirim kampanyasını başlattı.

TOKİ’nin kaynak ihtiyacını karşılayıp, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların isteklerine yanıt vermek üzere her yıl erken ödeme indirim kampanyası düzenlediği öne sürüldü. İndirim oranları belirlenirken, enflasyon oranları ile bankaların kredi faiz oranlarının dikkate alındığı belitildi. TOKİ, bankalardan faizle kredi almak yerine, borç bakiyelerinde indirim yapıp, borcunu erken tahsil etmeyi tercih edebildiği ifade edildi.

TOKİ’nin konut ve işyerleri için uygulayacağı 2013 yılı indirim kampanyası hakkında İdarenin www.toki.gov.tr adresinden de ayrıntılı bilgi edinilebilecek. İndirimden yararlanmak isteyen alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmaları gerektiği belirtildi. Bu kapsamda 22 Nisan- 17 Mayıs 2013 tarihleri arasında başvuruda bulunanların Nisan 2013 dönemine ait taksiti ödemiş olmaları gerektiği öne sürüldü.

Reklam
Reklam

TOKİ’den yapılan açıklamada, konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep üzerine 2013 yılı için indirim kampanyası başlatıldığı belirtildi. İdare indirim kampanyasında hak sahiplerine peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağladı. Buna göre, borç bakiyesini peşin olarak kapatanlar yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanacak. Kampanya kapsamında, indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek.