TOKİ'nin basın mensupları için yapacağı konutların yeri belli oldu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından basın ve üniversite mensuplarına...

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından basın ve üniversite mensuplarına yönelik konutların, Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında yapılacağını bildirdi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ile birlikte Çakmak Otel'de basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Sait Açba, ilde görev yapan basın çalışanları için yapılacak konutlarının arsa yerinin belli olduğunu söyledi. Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında yer alan Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne (AKÜ) tahsisli alanda daha önce üniversite mensuplarına yönelik çalışma yapıldığını dile getiren Açba, “O çalışma bir ara rafa kaldırıldı. Gelen talep üzerine tekrar gündeme geldi. Üniversite mensupları toplu idare kanalıyla bir projenin gerçekleştirilmesi konusunda tekrar istek ve taleplerini bildirdiler. Bunun üzerine çalışmalar hızlandı. Şimdi basın çalışanlarımızın talebi üzerine TOKİ nezdinde de görüşmeler yaptık ve basın mensupları için yapılacak konutlar üniversite mensuplarına yapacağımız alanda olacak.” dedi.
Bu alanı tamamen TOKİ olarak düzenleyeceklerini aktaran Açba, “Burası tamamıyla TOKİ projesi olarak düzenlenecek. İnşallah basın çalışanlarına yönelik gelen talebe göre projeyi orada gerçekleştireceğiz. O konuda ön görüşmeleri yaptık. Şimdi süreci hızlandırmak için üniversitemize tahsisli alanda, üniversitenin kendi projesinin yapılmasıyla ilgili bir bölümün tahsisini kaldırmıştı. Şimdi rektörümüzle görüşerek kalan tahsisi de kaldırarak orayı toplu konuta tamamen devretmek suretiyle inşallah sizin talebinize bağlı olarak orada bu talebinizi karşılayacak projeyi de inşallah hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Yani 2011 yılı içinde bu çalışmaları biz tamamlayacağız. İnşallah çalışmaları 2011’de tamamlarız. Duruma göre belki de 2011’de ihalesini yaparız.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Burhanattin Çoban da Sahipata Mahallesi'nde yapılan ve bitmek üzere olan 240 konuta ilaveten yine dar gelirli aileler için yeni 250 ile 300 arasında konut yaptıracakları müjdesini verdi.
Beyazıt Mahallesi'nde yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda yapılacak olan konutlar ile ilgili bilgi veren Çoban, seçim öncesi verdiği vaatlerden birisini daha fazlasıyla yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 2009 yerel seçim kampanyası sırasında yoksul grubu için 300 TOKİ konutu yaptırılacağına dair söz verdiğini hatırlatan Çoban, bu kapsamda Sahipata Mahallesi'nde yapılan ve bitmek üzere olan 240 konuta ilaveten 250 ila 300 arasında yoksul grubu için yeni konutların yapılacağını kaydetti. Çoban, yeni yapılacak konutlarda ihtiyaç sahibi ailelerden peşinat alınmayacağını, ev sahiplerinin 10 ile 200 arası taksitle borçlarını ödeyeceklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz