TOKİ'ye çağrı, üniversite yapın

Mimarlar Odası Başkanı Işık’tan TOKİ’ye Net Çağrı: Gebze ve Darıca’da askeri alanları üniversite yapın

GTO tarafından düzenlenen ve uzmanlar tarafından masaya yatırılan Gebze Üniversitesi panelinde konuşan Gebze Mimarlar Odası başkanı Salih Işık, herkesin Üniversite kurulması konusunda hemfikir olduğunu, hükümetin ve muhalefetin oybirliği ile bu sorunu çözeceklerini, ancak konuşulması gerekenin yer konusunda doğru seçimi yapmak olduğuna dikkat çekti.

TOKİ’YE ÇAĞRI

Gebze kışlasında 700, darıca kışlasında 937 dönümlük arazinin yasa gereği TOKi’ye geçtiğine dikkat çeken Işık “Darıca Farabi Araştırma hastanesi, askeri alana Tıp fakültesi, Gebze kışlasına Gebze üniversitesi merkez kampusünün kurulması gerekir. İşte o zaman Gebze ve çevre ilçeler kentsel anlamda yeni bir döneme adım atar. Buradan, TOKİ’ye çağrı yapıyoruz.Konutu her yere yapabilirsiniz, buraları Üniversite yapınız. En azından birkez daha düşünün ” dedi.

Reklam
Reklam

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Tüm kurumların TOKi nezdinde çalışmalar yapmasını da isteyen ışık, Gebzelilerin talebi artık üniversite istemek değil, yer seçiminde doğru adımların atılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Işık, “Üniversite bir kez kurulacak. Son pişmanlık fayda etmez. Askeri alanlara üniversite konumlandırmak, eğitim ordusunu kent ile yakın temasa geçirmek, Gebze için müthiş bir atılım olacak. Kente hareketlilik, ekonomiye canlılık, sosyal hayata yenilik, kültür sanata güç katmak anlamına gelecektir. Biz mimarlar Odası olarak, bu çalışmada her türlü desteğe hazırız”şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: