Tokyo ve Miami afet tehlikesi altında

MÜNİH (İHA) - Dünyanın en büyük sigorta şirketi "Munich Re", Tokyo ve Miami gibi büyük kentlerin yalnız deprem ve kasırga değil çevre felaketleri, terörist saldırılar ve teknik bazı sorunlarla karşılaşabileceğini açıkladı.

Sigorta şirketinin yayınladığı son raporda, mega kentler ve 10 milyonun üstündeki birleşik şehirler, beraberinde yeni riskleri de getiriyor. Bunlardan en çarpıcı olanı tsunami, deprem ve kasırga felaketlerine açık olan Tokyo ve Miami kentleri.

Araştırmaya göre tabii afetler, teknolojik riskler, terörizm ve salgın hastalıkların şimdiden belirlenmesi, büyük şehirlerde oluşabilecek tehditlere karşı halkın sigortalanması ve hasarın karşılanması için gerekli.

Reklam
Reklam

Munich Re adlı sigorta devi şirket, her yıl sonunda dünya çapındaki son 30 yılın felaket raporuna ek olarak alınması gereken önlemleri yayınlıyor.
Şirket yetkilileri ayrıca 17 Ocak 1995 tarihinde 6 binden fazla insanın ölümüne ve 100 milyar dolardan fazla maddi hasara yol açan Kobe depremi anısına her yıl, 18-22 Ocak tarihleri arasında Birleşmiş Milletlere felaketleri azaltıcı önlemleri içeren bir konferans veriyor.