Tolon’un avukatı: iddialar gerçek dışı

Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un Avukatı İlkay Sezer, "Yeşil’in sağ kolu olduğu ileri sürülen Yusuf Tek ile irtibatı olduğu" iddialarını yalanladı.

ANKARA (ANKA) – Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un Avukatı İlkay Sezer, "Yeşil’in sağ kolu olduğu ileri sürülen Yusuf Tek ile irtibatı olduğu" iddialarını yalanlayarak, “Tolon’un Yusuf Tek ile irtibatı olduğu ve bu kişiye suç teşkil eden emirler verdiği iddiaları tamamıyla gerçekdışıdır. Sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı” dedi.

Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un vekili Avukat İlkay Sezer, yaptığı yazılı açıklama ile müvekkili Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

-“HABER GERÇEKDIŞI BİR İFTİRA”-

Emekli Ahmet Hurşit Tolon’un, kamuoyunda kod adı “Yeşil” olarak bilinen bir kişinin, sağ kolu olduğu ileri sürülen Yusuf Tek isimli şahıs ile irtibatlı olduğu ve bu kişiye, suç teşkil eden emirler verdiği şeklindeki haberin tamamıyla gerçekdışı bir iftira olduğunu söyleyen Avukat Sezer, “Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, haberde ismi geçen Yusuf Tek isimli kişiyi tanınamamaktadır. Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, gerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptığı 50 yıla yakın süre içerisinde, gerekse 30.08.2005 tarihinden sonraki emeklilik döneminde hiçbir yasadışı oluşumun içerisinde yer almadığı gibi, haberde ismi geçen kişiler de dahil olmak üzere, yasadışı işler yapan hiç kimse ile herhangi bir irtibatı olmamış, hiç kimseden yasadışı ve konusu suç teşkil eden bir talepte bulunmamış, bu konuda herhangi bir emir de vermemiştir” dedi.

-YASAL İŞLEM BAŞLATILDI-

Emekli Orgeneral Tolon hakkında kamuoyunda olumsuz bir izlenim yaratılmak istenildiğini ve kasıtlı haber yapıldığını öne süren Sezer, açıklamayı şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’u, hiç tanımadığı kişi ve olaylarla irtibatlandırmaya yönelik maksatlı olarak yapılan, maddi hiçbir kanıta dayanmayan ve tamamıyla gerçekdışı bir iftira niteliğindeki yayınların, kamuoyunda sun’i bir suç ve suçlu yaratma gayretinden ibaret olduğu açıktır. Halen devam eden davada, masumiyet ilkesi tamamen çiğnenerek, adil yargılamayı etkilemek ve müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon ile ilgili kamuoyunda olumsuz bir izlenim yaratmak amacıyla, kasıtlı olarak yapılan bu tamamıyla gerçekdışı ve haberlere ilişkin sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı.”(ANKA)