Tolon'un tahliye nedeni delil yetersizliği

Ergenekon soruşturmasının 6. dalgasında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un sağlık sorunlarından değil, delil yetersizliğinden tahliye olduğu bildirildi.

TOLON'A YURTDIŞI YASAĞI KONULDU

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008'de tutuklanan ve 23 Ocak'ta sağlık sorunları nedeniyle GATA'-ya sevk edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon dün tahliye edildi.

Tutuklu olarak cezaevinde bulunan Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı verildi.

TOLON'A YURTDIŞI YASAĞI KONULDU

Avukatı İlkay Sezer'in tutukluluğuna yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi dün Tolon'un tahliye edilmesine karar verdi. Avukat Sezer "Geçen hafta yaptığımızk tahliye talebi Tolon'un sağlık sorunlarına ilişkin değildi. Biz Tolon'da çıktığı iddia edilen gizli belgenin aslında yıllardır internette dolaşan bir belge olduğunu ve bunun Silivri'de görülen davada da yer aldığını mahkemeye sunarak dosyanın esasına ilişkin tahliye talebinde bulunmuştuk" dedi. Anjiyo geçiren ve kalp, yüksek tansiyon ve prostat sorunları olduğu bildirilen Tolon tutuklu olduğu Silivri Cezaevi'nde 12-13 kilo vermiş ve 23 Ocak'ta sağlık sorunları nedeniyle Haydarpaşa GATA Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Reklam
Reklam